Bakoven bij Hoeve Jan in domein Kelchterhoef officieel geopend

Op zondag 30 juni 2013 werd de bakoven bij Hoeve Jan in domein Kelchterhoef in Houthalen-Helchteren officieel geopend naar aanleiding van het Picknickfestijn.

Bij die gelegenheid is er een VDAB Bakovenkrant Kelchterhoef uitgegeven.

“Puik werk van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB).”, zei gedeputeerde en voorzitter van het Regionaal Landschap Lage Kempen vzw  Ludwig Vandenhove.

“Spijtig dat de VDAB, ondanks de toenemende werkloosheidsproblematiek, zeker bij specifieke doelgroepen, zoals jongeren,  niet aan de inleveringen van de Vlaamse overheid ontsnapt.
In deze crisistijden zou de VDAB precies meer middelen en mogelijkheden moeten krijgen.
Zie Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) bouwt dienstverlening af in Sint-Truiden van 1 december 2012 op deze website.

Deze realisatie past perfect binnen het gebiedsgericht beleid van de provincie Limburg.
Via ‘de renovatie’ van de domeinen Hengelhoef en Kelchterhoef gaan we verder met de ontwikkeling en de uitbouw van het vijvergebied ‘De Wijers’.
In het huidige nummer van ERICA, het 3-maandelijks contactblad van de Limburgse NatuurGidsen, staat een heel interessant artikel over ‘De  Wijers’.

De restauratie van de bakoven past ook perfect binnen het Limburgs plattelandsbeleid: een oud gebruik dat gekoppeld wordt aan het nieuwe besef dat houtkanten belangrijk zijn voor de natuur en de  biodiversiteit.”

Zie onder andere Over een bakoven en houtkanten van 10 april 2013, Erica van 29 maart 2013 en Groots PicknickFestijn in Kelchterhoef en Hengelhoef van 27 juni 2013 op deze website.

 

 

 

 

 

 

 

Tags: