Bijen tussen de mensen!

"Als we als provincie Limburg iets doen qua natuur, dring ik er altijd op aan dat tussen de mensen en vooral tussen de kinderen te doen.
Onze hele actie 'Limburg Wild van Bijen' is daar op gestoeld", zegt gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur Ludwig Vandenhove.

Op vrijdag 17 juli 2015 werd in Engelsmanshoven (Sint-Truiden) op de hoek van de Bosstraat en Engelsmanshovendorp  een nieuw project in het kader van 'Limburg Wild van Bijen' voorgesteld.
Er waren heel wat (bestuurs)leden van Natuurpunt Sint-Truiden (Aulenteer) aanwezig bij de presentatie.

"Wij willen elke Limburgse gemeente concrete, laagdrempelige en goedkope mogelijkheden aanreiken om op de één of andere manier iets met bijen te doen", aldus Ludwig Vandenhove.
"Bijen zijn een goede indicator voor de biodiversiteit en dragen er sterk toe bij. 

Op deze locatie zijn al een 80-tal soorten wilde bijen gesignaleerd. Dus een goede plaats om deze praktische handleiding voor gemeenten voor te stellen.
Ik ben natuurlijk bijzonder blij dat dit officieel moment hier doorgaat, want samen met toenmalig schepen van Milieu en Natuur Filip Moers ('in zijn achtertuin') heb ik hier op zondag 2 mei 2010 in de gietende regen dit stukje 'Verborgen Moois' officieel geopend als burgemeester.
Zie Verborgen Moois Engelmanshoven op www.rlh.be.

Met voormalig schepen van Milieu en Natuur Jef Thewis waren wij in Sint-Truiden in de tweede helft van de jaren '90 al voorloper van bloemrijke akkerranden, een ideale verblijfplaats voor wilde bijen.

Door in privé-tuinen de juiste bloemen en planten aan te brengen, zorgen we eveneens goed voor (meer) wilde bijen.
Ik hoop dat onze provinciale campagne daar dan ook toe bijdraagt." 

Hieronder vindt u de perstekst. 


 

Zie onder andere Meer bijen door maatregelen in Engemanshoven. www.truineer.be, 18-07-2015. Limburg, bijenprovincie bij uitstek - praktische handleiding zorgt voor succes op terrein. www.limburg.be, 17-07-2015.

Zie ook De Bij-Mobiel van 02-07-2015 en Starterskit wilde bijen groot succes in Limburgse scholen van 26-06-2015 op deze website.