Cartoon: De 100 Machtstigste Limburgers

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.

Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

De 100 Machtstigste Limburgers

Het Belang van Limburg heeft een bevraging georganiseerd rond “De 100 Machtstigste Limburgers”. De lijst werd samengesteld door een jury van 400 Limburgers die op een of andere manier macht of invloed hebben. De 400 komen uit de politiek, het zakenleven, de wetenschappelijke wereld, de ambtenarij, de sportwereld en de showbizz.
Van 16 december 2013 tot en met 31 december 2013 werd afgeteld van nr. 100 tot nr. 1 van de lijst.

Gedeputeerde Ludwig Vandenhove staat op de 61ste plaats.

“Hoewel dit soort bevragingen relatief zijn en ik gezien mijn lange politieke loopbaan al heel wat van die gelijkaardige ‘opiniepeilingen’ meegemaakt heb, doet het altijd plezier als je in zo een ranking voorkomt.
Ijdelheid is nu eenmaal een menselijke eigenschap.”, zegt Ludwig Vandenhove.

“Ja, ik ben tevreden met die 61ste plaats. En macht of invloed zijn voor mij geen vieze woorden als je ze als politicus gebruikt om dingen te veranderen of in gang te zetten, zoals je beloofd hebt in je partij- of verkiezingsprogramma.
Ik zeg dit elke keer als ik over politiek ga spreken.”

Ludwig Vandenhove stond op woensdag 18 december 2013 in ‘Het Belang van Limburg’.
Hieronder kan u het interview lezen.

 

Zie ook http://www.hbvl.be/dossiers/machtigste-limburger.