Cartoon: foto’s koninklijk paar: “Ja, ik zou er kopen!”

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.

Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

Foto’s koninklijk paar: “Ja, ik zou er kopen!”

Blijkbaar zijn er een aantal (Limburgse) gemeentebesturen, die omwille van zogeheten financiële redenen - vooral Alken, hoe is het mogelijk? - geen portretten gaan kopen van de nieuwe koning Filip en de nieuwe koningin Mathilde.

“België is een koninkrijk en daar horen nu eenmaal een koning en een koningin bij.”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

“Klein zielig Vlaanderen en vooral arme betrokken gemeentebestuurders: hebben die nu echt niets anders te doen of is dat hun manier om eenvoudig in het nieuws te komen?
Dan moeten we echt niet verbaasd zijn dat burgers een afkeer krijgen van de politiek.

Misschien moet de provincie Limburg die staatsieportretten dan maar betalen voor de desbetreffende gemeenten op voorwaarde uiteraard dat ze niet in de kelder of bij het groot vuil belanden.”

En de stad Sint-Truiden heeft het nieuws gehaald door de hoofden van het nieuwe koningspaar al op de oude foto te plakken in afwachting van de nieuwe portretten. (1)

Mijn huiscartoonist Dré Mathijs heeft daar zo zijn idee over!”, besluit Ludwig Vandenhove.

  1. “De muur verven kost meer”. Het Belang van Limburg, 27-08-2013, p.23.

Zie ook  Cartoon: Muziek in de stad: ook ’s nachts? van 25-08-2013 op deze website.