Cartoon: Nog eens ‘koers’ op de Grote Markt!

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.
Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.


 

Nog eens ‘koers’ op de Grote Markt!
 

Op Paasmaandag 25 april 2011 start de laatste rit van de ‘32e Ster van Zuid-Limburg’ (om 14.40 uur) op de Grote Markt van Sint-Truiden met aankomst in Borlo (Gingelom).

“Ik ben hier bijzonder blij en fier over als ‘burgervader’.”, zegt Ludwig Vandenhove.
Als echte Truienaar geeft het een enorm fijn gevoel om van de wielersport te genieten op de 2e grootste markt (maar de mooiste!) van België.”

Sinds ik burgemeester ben van Sint-Truiden vanaf 1 januari 1995 is dit de 3e maal dat wielrenners de Grote Markt aandoen.

 

 

 

 

 

 

Op zondag 1 juni 2003 was er ’s morgens een tijdrit en vervolgens het vertrek en de aankomst van de rit in lijn van ‘De Ronde van Limburg - Viva Velo’ voor beloften en elite zonder contract.
Wij hadden toen als stad Sint-Truiden een contract voor 3 jaar afgesloten met organisator ‘Het Belang van Limburg’, maar na 1 jaar werd het initiatief stopgezet.
Zondag 1 juni 2003 moest een groot (sport)feest worden, want diezelfde dag speelde Koninklijk Sint-Truidense Voetbalvereniging (KSTVV) de bekerfinale op de Heizel tegen Royal Association Athlétique Louviéroise.
Spijtig genoeg verloren we tegen de verwachtingen in met 3-1, maar Sint-Truiden is nu éénmaal Sint-Truiden en er werd tot in de vroege uurtjes gefeest op de Grote Markt net alsof we de Champions League gewonnen hadden.

 

 

Op 9 augustus 2005 vertrok de 1e rit van de ENECO-tour op de Grote Markt met aankomst in Hoogstraten.”
 

 

 

“Vermits dit vertrek van de laatste rit van de ‘Ster van Zuid-Limburg’ samenvalt met de Bloesemwijding, één van de drukste toeristische evenementen van het jaar, zal onze Grote Markt (nog) ‘te klein’ zijn.”, zegt burgemeester
Ludwig Vandenhove.

 

 

De ‘Ster van Zuid-Limburg’ is één van de belangrijkste rittenwedstrijden in België voor juniores met ook steeds heel wat buitenlandse deelnemers.
Sedert 5 jaar is er een editie voor nieuwelingen (‘Haspengouw Tour’), waarvan de laatste rit eveneens start op de Grote Markt.

 

 

De ‘Ster van Zuid-Limburg’ passeert meestal op het grondgebied van Sint-Truiden. Maar soms is er ook een aankomst, zo was er bijvoorbeeld in 1998 de aankomst op de Tongersesteenweg, in 2002 en 2005 de aankomst in Aalst en in 2008 in Velm.

 

 

Zie de website http://stervanzuidlimburg.be.

 

 

Zie onder andere de tekst ‘Ludwig Vandenhove op prijsuitreiking 29e Ster van Zuid-Limburg!’ van 4 april 2008 op deze website.

Tags: