Cartoon: Schepencollege zingt origineel carnavalliedje!

Sinds januari 2005 kan u op deze website wekelijks een cartoon vinden die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij
Ludwig Vandenhove/> zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.
Cartoonist Dré Mathijs laat elke week zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis van die week wat meer in het oog springt.


De cartoons van 2005, 2006 en 2007 werden telkens tentoongesteld. In 2005 en 2006 werd er zelfs een cartoonboek gedrukt.
Wil je nog een exemplaar van het eerste cartoonboek ‘Een jaar Ludwig ludiek’ of van het tweede cartoonboek ‘Twee jaar Ludwig ludiek’ ontvangen, stuur dan een e-mail met je adres naar burgemeester@sint-truiden.be en je krijgt zo snel mogelijk een exemplaar toegestuurd (zolang de voorraad strekt).Schepencollege zingt origineel carnavalliedje!Het is een traditie geworden dat het college van burgemeester en schepenen van Sint-Truiden, sedert het aantreden van
Ludwig Vandenhove/> als burgemeester in 1995, elk jaar iets origineel doet met carnaval.
Ook dit jaar is dit niet anders.
Er is enerzijds de originele carnavalschlager op de tonen van de French Cancan, anderzijds is er de deelname aan de carnavalstoet op Verloren Maandag op 4 februari 2008.
“Er moet het ganse jaar hard gewerkt worden, maar bij carnaval mag er gelachen en gefeest worden”, aldus burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

In tegenstelling tot andere jaren heeft de Raad van Elf zich nu beperkt tot de organisatie van één prinsenzitting, met name op zaterdag 19 januari 2008 in/> de sporthal van het Koninklijk Atheneum in de Jodenstraat.
Talrijke Sint-Truidense groepen, maar vooral Eddy Wally en Paul Severs, zetten de zaal in vuur en vlam.
Ook het schepencollege liet zich andermaal niet onbetuigd en kreeg de zaal mee.
Tot tweemaal toe zong burgemeester
Ludwig Vandenhove/> 'het Sint-Truidens volkslied' ‘Sintruin begot, ich haan van oech’ en nadien volgde de carnavalschlager van dit jaar op de tonen van de French Cancan.

Het college van burgemeester en schepenen en zeker burgemeester Ludwig Vandenhove zijn hier niet aan hun proefstuk toe.
Burgemeester
Ludwig Vandenhove/> heeft al een 10-tal keer een liedje opgenomen, alleen en/of met het schepencollege. En oefening baart kunst, wordt weleens gezegd … Misschien komt er wel een solo-cd!?

De integrale tekst van het liedje, uiteraard in het Sint-Truidens dialect, vindt u hieronder:

Wéé zèn wir op vadroeil naa
Wéé goin op e groët aat
Wiral ins op trek, gelek as iedere carnaval
Goin wéé pintjes drènke
Lache daase sprenge
Fiëste euveral, op ieder bal.

Volgende afspraak op verloren maandag 4 februari 2008!

Tags: