Cartoon: Zondag 12 juli 2015 Fiesta Tropical

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.

Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

Zondag 12 juli 2015 Fiesta Tropical

“Het is één van de vele initiatieven, die ik in mijn 18 burgemeesterschap genomen heb”, zegt Ludwig Vandenhove.
Ik vind het nog altijd één van  de mooiste: op een laagdrempelige, culturele, muzikale en speelse manier  de burger ‘confronteren’, willen of niet, met onze interreligieuze en multiculturele samenleving.
De WERELD IS OPEN en niemand kan dit, gelukkig maar, nog terugdraaien.

Het idee van Fiesta Tropical is bij mij ontstaan in de periode dat het asielcentrum in Bevingen (Sint-Truiden) geopend is.
De eerste jaren was het een gezamenlijke organisatie van het asielcentrum en de stad Sint-Truiden.
Het is maar één van  de vele activiteiten, die ik toen genomen heb om het asielcentrum aanvaardbaar te maken voor de inwoners van Sint-Truiden en te integreren in de omgeving. 
Op dat beleid, dat jaren als voorbeeld voor België en Vlaanderen gold, ben ik nog altijd fier.

Dit stadsbestuur van CD&V en Open Vld ging het anders doen en er moet zoveel mogelijk weg wat wij als sp.a (mee) gerealiseerd hebben. Maar wij moeten het toch nog zo slecht niet gedaan hebben als je ziet wat er gewoon verder georganiseerd wordt, zoals onder andere Fiesta Tropical.”

 

Zie ook 8e editie Fiesta Tropical andermaal groot succes! van 16-07-2008 op deze website.