Centrale Stookplaatsen in appartementsgebouwen

Op donderdag 11 december 2014 organiseerde Bouwunie Limburg een informatieavond rond Centrale Stookplaatsen in appartementsgebouwen  in het Centrum voor Duurzaam Bouwen (vzw CEDUBO) in Heusden-Zolder (Marktplein 7 bus 1).

Gedeputeerde van leefmilieu Ludwig Vandenhove was kort aanwezig.

Ludwig Vandenhove: "Momenteel zijn 80% van de appartementsgebouwen niet aanpasbaar aan de nieuwe technieken en voorschriften, die de Europese Unie en Vlaanderen voorschrijven voor de toekomst.
Centrale stookplaatsen hebben de bedoeling alternatieve en duurzame energieën toe te passen.
Dit initiatief past perfect in de campagne van de provincie Limburg 'Warm Limburg' en in het streven naar een klimaat neutrale omgeving.

In de sensibilisering van de burger rond duurzaamheid spelen de bouwsector in het algemeen en de bouwpromotoren en installateurs in het bijzonder een belangrijke rol."  

Meer informatie over deze campagne 'Verantwoorde energie via centrale stookplaatsen' is terug te vinden via www.bouwunielimburg.be/nl/sectoren/installateurs/centrale-stookplaatsen.

 

Zie onder andere TV Publiek. TVL, 16-12-2014.

Zie ook Limburg wordt pas volledig klimaatneutraal in 2050! van 22-07-2014 en Door energiezuinige gebouwen naar een klimaatneutraal Limburg van 02-04-2014 op deze website.