Connecterra krijgt extra geld van Toerisme Vlaanderen

Toerisme Vlaanderen heeft een investeringstoelage van 724 105 EUR0 toegekend voor de 1ste fase van Connecterra, de hoofdtoegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen.

 

Goed nieuws en nog maar eens een bevestiging van appreciatie voor het project.”, zegt gedeputeerde en voorzitter van de vzw Regionaal Landschap Kempen en Maasland.

Hieronder vindt u de perstekst.

Voorzitter van vzw Regionaal Landschap Kempen en Maasland Ludwig Vandenhove is bijzonder opgetogen met de toekenning door Toerisme Vlaanderen van een toelage van 724 105 euro voor  de eerste fase van  CONNECTERRA, hoofdtoegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen, op de grens van Maasmechelen en Dilsen-Stokkem.

Het is veruit het grootste bedrag dat Toerisme Vlaanderen aan projecten dit jaar toekent. Het bewijst de grote kwaliteit en professionaliteit waarmee dit project wordt opgepakt en de internationale ambitie die het kan waarmaken. Het brengt extra geld naar Limburg en zal als hefboom fungeren voor de verdere valorisatie van de site. Die site, de voormalige steenkoolmijn van Eisden waar Connecterra wordt gerealiseerd,  is eigendom van LRM en wordt onder de merknaam ‘Terhills’ ontwikkeld.

Een wandelwegennetwerk werd dit voorjaar al  gerealiseerd en tijdens de zomer maakte het publiek kennis met wat allicht het mooiste panorama van Vlaanderen is.
Ondertussen is   de bouw van een onthaalpaviljoen gestart. Daardoor zal de opvang van bezoekers vanaf april 2014 in de beste omstandigheden kunnen verlopen.  De schachtbok wordt aangepast, zodat die vanaf 2014 ook voor bezoekers toegankelijk is. Ook de bouw van de kantoren voor het ‘Field Research Centre’(met de Ecotron+ -installatie) van de U.Hasselt maken deel uit van deze fase. Dit alles werd mogelijk dankzij een eerdere toelage van Limburg Sterk Merk (LSM) aan de vzw Regionaal Landschap Kempen en Maasland.

De extra toelage van Toerisme Vlaanderen  laat de vzw Regionaal Landschap Kempen en  Maasland toe fase 2 sneller dan voorzien op te pakken. Deze behelst  onder andere een internationale expo over de ‘Natuur van het Leven’. Momenteel worden plannen hiervoor geconcretiseerd en wordt getracht een financiering rond te krijgen. “Hierover hopen we medio 2014 meer duidelijkheid te hebben” aldus Ludwig Vandenhove.

Zie onder andere in De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg van 16/11/2013

Lees op deze website ook het artikel  “Reeds meer dan 4500 bezoekers bij Connecterra van 26/09/2013”

Tags: