Dag van de Aarde

Op zaterdag 22 april 2017 was het internationale Dag van de Aarde (‘Earth Day’).
Dit initiatief heeft als doelstelling de bevolking te laten nadenken over het consumentengedrag en de invloed ervan op de aarde.

De basisschool van het Go! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap in Bree, tevens een Klimaatschool, heeft op vrijdag 21 april 2017 tal van activiteiten georganiseerd in het kader van ‘Earth Day’.

De kleuters en leerlingen van de lagere school volgden verschillende workshops, via een beurtrolsysteem, in de groene klimaattuin van de school.
De workshops (onder andere activiteiten in de zandbak en in de klimaattuin, een voelspel, een windmolen bouwen, yoga buiten, etc.) werden gegeven door de leerkrachten van de school.

Gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur Ludwig Vandenhove ging langs.

Ludwig Vandenhove: “De Klimaatschool Bree organiseerde ook een buitenlesdag. Zo werd meteen het startschot gegeven en promotie gemaakt voor de 1ste Buitenlesdag van de Milieuzorg Op School (MOS)-scholen op donderdag 27 april 2017.
De MOS-scholen willen zo, in samenwerking met GoodPlanet Belgium, de andere scholen doen kennis maken met het buiten les geven (outdoor education).
Ze roepen alle leerkrachten basis en secundair op om op die dag, het laatste lesuur - scharreltijd! - van de voormiddag, ’buiten te vliegen’.

Buiten leren, buiten spelen en buiten bewegen is leuk en heeft een gunstig effect op het welzijn en de leerprestaties.
Leerlingen leren op onderzoekende en speelse wijze én de lessen kunnen gecombineerd worden met bewegen.”

 

Zie www.buitenlesdag.be

Zie ook Limburgse subsidies voor Milieuzorg Op School (MOS) van 09-01-2015 op deze website.