Dag van Milieu en Duurzaam Ondernemen

Op donderdag 23 juni 2016 vond in Greenville (Centrum-Zuid, Houthalen-Helchteren) het officieel moment van het 'Charter milieu en duurzaam ondernemen Limburg' plaats.
Het is een organisatie van Voka - Kamer van Koophandel Limburg met steun van de provincie Limburg.

Gedeputeerde van Leefmilieu Ludwig Vandenhove verzorgde de inleiding.

 

"Sinds de opstart in 2011 van het Charter Milieu en Duurzaam Ondernemen hebben de deelnemende bedrijven samen 126 052 ton CO2 bespaard.
In euro’s levert dit 10,3 miljoen op verspreid over 6 jaar, hetgeen overeenkomt met de uitstoot van meer dan 7 663 personenwagens en het waterverbruik van zo’n 37 000 gezinnen.

Voka - Kamer van Koophandel Limburg heeft een evaluatie van het project gemaakt en de formule wordt voor gans Vlaanderen gewijzigd naar volgend jaar toe.

Als provincie Limburg willen wij dit soort initiatieven blijven ondersteunen, maar we moeten ook vooral denken aan de kleine en middelgrote ondernemingen (KMO's) en vooral aan de echt kleine ondernemingen.
Daar kunnen we nog heel wat milieuwinst maken.

Echt kleine ondernemingen hebben niet de mogelijkheden en zeker niet de personen in dienst om daar tijd en geld aan te besteden.
Zij beseffen vaak nog altijd niet dat een milieuvriendelijk beleid hen veel geld kan besparen. Daarom hebben we de formule veranderd naar een project met milieucoördinatoren in de bedrijven.
Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen tot nu toe zonder veel resultaat, maar we moeten op die weg verdergaan.
We gaan nu trachten te werken via de lokale ondernemersclubs.
Er zijn nog heel wat CO2-winsten te maken bij heel de bevolking, maar zeker bij het bedrijfsleven.”

 

Hieronder vindt u de perstekst.
 

Zie ook Dag van Milieu en Duurzaam Ondernemen van 22-06-2015 op deze website.