Dancing Montini: het vervolg!

“Ik heb aangekondigd dat het een vervolgverhaal zou worden toen ik op zondag 8 april 2012 dancing Montini in Brustem/Ordingen (voorlopig) gesloten heb.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.

“De Raad van State, die zich enkel uitspreekt of de juiste procedure en de exacte wettelijke weg gevolgd wordt, had hierop een paar opmerkingen na een klacht van de uitbater.
Op advies van mijn raadsman heb ik dan de sluiting opgeheven.

 

Dit doet niets af aan de grond van de zaak en daar is de Raad van State ook niet voor bevoegd.
Ik blijf erbij dat dancing Montini voor heel wat objectieve en werkelijke overlast zorgt voor de buurt en de omgeving.

 

 

Er volgt nu een gesprek met de uitbaters in aanwezigheid van de wederzijdse raadsmannen en dan zullen we verder zien.

 

 

 

 

 

Beleidsmatig blijf ik erbij dat een gemeente/stad en/of burgemeester meer administratieve en/of bestuurlijke mogelijkheden zou moeten hebben om, in het kader van een doorgedreven handhavingsbeleid, op te treden tegen een horecazaak, die overlast veroorzaakt. En uiteraard moet er kans tot beroep zijn.
Het Nederlandse systeem van Bevordering IntegriteitsBeoordeling door het Openbaar Bestuur (BIBOB) blijf ik in dat verband een goed voorbeeld vinden. Mogelijk kunnen er voor België ook conclusies getrokken worden uit het proefproject ‘een lokale bestuurlijke aanpak van criminaliteit’ dat momenteel in de stad Genk loopt met (financiële) steun van de Europese Unie en de provincie Limburg.”, aldus Ludwig Vandenhove.

 

 

De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken zal strikte controles blijven uitvoeren in heel de buurt en de omgeving tijdens de openingsuren.

 

 

Burgemeester Ludwig Vandenhove: “Ik blijf bij mijn voorstel om op termijn dancing Montini te vervangen door appartementen, waar de stad Sint-Truiden zelfs, gezien de specifieke huidige situatie en de overlast voor de buurt, bereid is om een hogere dan gebruikelijke woondensiteit te aanvaarden en te verdedigen bij de andere vergunningsverlenende instanties.
Op die manier ontstaat er een ‘win-winsituatie’, zowel voor de eigenaar, als voor de buurt.”

 

 

Dancing Montini en de stad Sint-Truiden en burgemeester
Ludwig Vandenhove: wordt ongetwijfeld vervolgd!

 

 

Hierover is op woensdag 25 april 2012 een artikel verschenen op Truineer.be en op LimburgActueel en werd een item uitgezonden tijdens het nieuws van TVLimburg. Op donderdag 26 april 2012 verscheen er een artikel in Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad.

 

 

Zie ook de teksten ‘Lijst Burgemeester (sp.a - Groen!) is niet opgezet met geplande investeringen in dancing Montini’ van  22 augustus 2011 en ‘Een horecazaak sluit je zomaar niet’, van 11 april 2012 op deze website.