Dieptepunt!

“Elke gemeenteraad in Sint-Truiden, denk ik dat het dieptepunt bereikt is”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove. “Maar neen, het wordt elke keer nog erger.”

“Afgelopen maandag was het weer zover: niet antwoorden of langs de kwestie antwoorden vanuit de CD&V-Open Vld-meerderheid, opmerkingen of vragen vanuit de oppositie in het belachelijke trekken, etc.

Maar toen gebeurde het.
Een bezoeker komt gewoon de gemeenteraad binnengewandeld, omdat hij de burgemeester wou spreken.
Betrokkene had zich wettelijk geparkeerd op de parking van het cultureel centrum, maar was dicht geparkeerd en kon niet meer buiten.
Hij had de lokale politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken gebeld, ze waren langsgekomen maar weigerden iets te doen.

Gevolg: enkele minuten debat tussen betrokkene, de voorzitter van de gemeenteraad, de burgemeester en enkele schepenen.
Met alle respect voor de betrokken persoon, maar de voorzitter van  de gemeenteraad had hem moeten het woord ontzeggen en hem uit de gemeenteraadszaal moeten laten zetten. En te weten dat er bij elke gemeenteraadszitting een politieagent aanwezig is voor als er iets zou gebeuren.
Compleet verlies van politiecapaciteit!
Ik had dat al lang afgeschaft in mijn periode als burgemeester, maar het is van het begin van  de legislatuur opnieuw ingevoerd.
Ik heb dit al aangekaart, maar tevergeefs.

En als er dan iets gebeurt - iemand, die doodleuk de vergadering van de gemeenteraad binnenwandelt - wordt daar niets aan gedaan.

Hoe diep kan onze stad Sint-Truiden nog vallen?
Is er dan helemaal geen respect meer voor de gemeenteraad, het hoogste democratisch orgaan in onze stad?

 

Zie ook Is dit het dieptepunt? van 28-01-2016 op deze website.