Fotowedstrijd ‘go SHOOT it’

In het najaar van 2013 lanceerde Curieus een fotowedstrijd met als centraal thema ‘Gelijkheid’.
Op vrijdag 4 april 2014 mondde deze uit in een provinciale slottentoonstelling in ‘Onder de Toren’, Thonissenlaan 15 in Hasselt.                                                                                                                                                                        

In het totaal kwamen er voor gans Vlaanderen 707 foto’s  binnen (van 358 deelnemers), waarvan 166 foto’s voor Limburg (van 93 deelnemers).

De beste 40 Limburgse werken hangen nu op de provinciale eindtentoonstelling, de 3 winnaars gaan naar de nationale (Vlaamse) eindtentoonstelling in de Vooruit in Gent  tijdens Volta op 30 april 2014.

Voor Curieus Limburg ging de 1ste prijs naar mevrouw Tessa Steinmann met ‘Home Sweet Home?’ (500 EURO), de 2de prijs naar mevrouw Marie Bouly met ‘Christof’ (200 EURO) en de 3de prijs naar de heer Ali Selvi met ‘Op adem komen’ (100 EURO).

Gedurende de hele tentoonstelling kunnen er lotjes gekocht worden aan 1 EURO, waarmee er kan gestemd worden op een favoriete foto.
Deze ‘publieke winnaar’ wordt op het einde van de expo bekendgemaakt (krijgt een geldprijs van 200 EURO) en mag mee naar de nationale (Vlaamse) eindtentoonstelling.

Ik was graag aanwezig bij deze provinciale slottentoonstelling, omdat het mij deed denken aan ‘Kiezen voor Kunst’, waar ik in de jaren ’80 mede initiatiefnemer van was samen met Eddy Baldewijns.”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.
“’Kiezen voor Kunst is nog steeds een succesformule, waarbij niet –professionele kunstenaars de kans krijgen om gratis en laagdrempelig hun werken tentoon te stellen in hun eigen buurt of omgeving.

Bovendien is het voor mij een uiting dat het Socialisme nog steeds erg met kunst bezig is.
Voor mij mag het zelfs nog wat meer zijn.”

 

Hieronder kan u de perstekst vinden.

Go SHOOT it

De fotowedstrijd van Curieus vzw rond 'Gelijkheid' is afgelopen. Wij kregen heel wat mooie beelden binnen. Beelden die inspireren, vragen stellen, confronteren en uitdagen.

Nationaal kregen we meer dan 700 foto’s binnen, goed voor een 358 deelnemers aan onze wedstrijd. Curieus Limburg nam hiervan het grootste deel voor zijn rekening en kende maar liefst 93 deelnemers.

Wij willen danken dan ook alle fotografen van harte voor hun deelname aan goSHOOTit.

Een professionele jury, bestaande uit Mine Daelemans, Goele Schoofs (medewerker van Koen Vanmechelen), Raymond Lemmens en Dirk Swartenbroekx (Buscemi) kozen uit maar liefst 200 foto’s de beste 3 en beloonde hen met geldprijzen van 100, 200 en 500 euro voor de winnaar!

De beste 40 Limburgse inzendingen werden in een provinciale eindtentoonstelling gegoten en kan je gaan bewonderen in Kunstzaal Onder de Toren. Thonissenlaan 15, 3500 Hasselt (Limburg). En dit nog tem donderdag 17 april, dagelijks van 14u tot 17u.

Winnaars:

3de plaats winnaar 100 euro: Ali Selvi “Op adem komen”
2de plaats winnaar 200 euro: Marie Bouly “ Christof”
1ste prijs winnaar 500 euro: Tessa Steinmann “ Home Sweet Home?”

Publieksprijs:

Curieus zou curieus niet zijn als ze ook het publiek niet lieten meebeslissen en vandaar organiseren we ook een publieksprijs. Gedurende de hele expo kan je lotjes kopen van 1 euro, waarmee je kan stemmen op jouw favoriete foto. Deze winnaar wordt op het einde bekendgemaakt en mag ook mee met de winnaars naar de Nationale expo in de Vooruit te Gent. Daar bovenop ontvangt deze ook nog eens een geldprijs van 200 euro!

Alle provinciale winnaars, gaan samen met de winnaars van de publieksprijs naar de nationale expo in de Vooruit in Gent, exclusief weggelegd voor Volta op woensdag 30 april 2014!

organisatie:

Curieus Limburg is een socio-culturele vereniging, die al heel wat ervaring heeft met de organisatie van tal van projecten. Open voor iedereen, dicht bij huis, laagdrempelig, kosteloos en toegankelijk voor iedereen…

Denk maar aan het succesvolle “Kiezen voor Kunst”, de gratis Terrasfilms in de zomer en de maandelijkse expo’s in de Foyer van De Voorzorg.

Zie ook www.curieus.be en www.GOSHOOTIT.be

Zie onder andere ook de teksten ’19 deelnemers aan ‘Kiezen voor Kunst’ in Aalst’ van 8 juni 2012 en ‘‘Kiezen voor Kunst’ in Wilderen’ van 28 februari 2012 op deze website.