Gemeente Zelzate: goed gedaan!

Zelzate heeft de oorlog nog niet gewonnen, maar wel al een belangrijke veldslag.

Waarover gaat het?

Het ziet ernaar uit dat de gemeente gelijk zou kunnen krijgen van de Raad van State in een conflict met enkele multinationals, onder andere Rain Carbon, ArcelorMittal, Jan De Nul en werkgeversorganisatie VOKA over een gemeentelijk reglement dat grote bedrijven zwaarder belast”, aldus Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
“Het advies van de auditeur zegt geen graten te zien in de doorgevoerde takshift van Zelzate-coalitie PVDA-VOORUIT- en meestal volgt de Raad van State de auditeur.

De hervorming komt erop neer dat de bestaande oppervlaktebelasting zo is hervormd dat de multinationals en grote bedrijven met meer dan 5 000 m2 zwaarder worden belast dan Kleine en Middelgrote Ondernemingen (KMO’ s) en handelaars.
Met dat geld kan de factuur van om en bij de 600 kleine zelfstandigen en KMO ’s omlaag en kan de milieubelasting gehalveerd worden.

Ik hoop dat de Raad van State uiteindelijk de gemeente Zelzate gelijk zal geven en dat heel wat Vlaamse gemeenten en steden hun voorbeeld zullen volgen.
Het zou een mooie vorm van gemeentelijke inkomensherverdeling inhouden.”