Gevaarlijk!

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.

Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

Gevaarlijk!

Sinds enkele maanden staat er in de Sint-Jorisstraat in Sint-Truiden een verkeersremmer die levensgevaarlijk is. Bovendien belemmert hij de doorgang van de fietsers.

"Maar het huidige CD&V-Open Vld stadsbestuur wil WEER NIET luisteren.
Tot er een ongeval gebeurt", zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

"De bedoeling van deze verkeersremmer is om het professionele vrachtvervoer de toegang tot de woonwijk Terbiest te belemmeren.
Dat komt ervan als het dossier van de grondige herinrichting van Terbiest blijft liggen, omdat er één of enkele personen blijven dwarsliggen qua beperkte onteigeningen.

Na een hoorzitting in de buurt op dinsdag 19 september 2017 is er besloten tot deze drastische ingreep van deze gevaarlijke constructie.

De ruwe plannen voor de heraanleg van het eerste gedeelte van Terbiest zijn al klaar van in mijn periode als burgemeester, maar zijn blijven liggen. Nog maar eens een voorbeeld van hoe prioritaire openbare werken niet uitgevoerd worden, terwijl er in het centrum werken gebeurd zijn die echt nog niet nodig waren.

Weggebruikers in de Sint-Jorisstraat: voorzichtigheid is geboden!"

 

Zie ook Petitie inwoners Terbiest van 17-09-2017 en Verkeerssituaties globaal bekijken! van 30-06-2017 op deze website.