Handboeken voor dierenasielen

Na het handboek voor de dierenasielbeheerders heeft de provincie Limburg, onder impuls van gedeputeerde van Dierenwelzijn Ludwig Vandenhove, nu twee gebruiksvriendelijke handboekjes uitgegeven voor de (beginnende) vrijwilligers in de dierenasielen.
Alle basisinformatie is erin gebundeld.
Enerzijds is er een uitgave voor diegenen die hoofdzakelijk actief zijn met asielkatten, anderzijds voor hen die zich eerder bezighouden met asielhonden.

De publicaties werden voorgesteld in het dierenasiel van Sint-Truiden, Bedrijvenstraat 11, op zaterdag 20 mei 2017.
De eerste exemplaren van de handboeken werden daar overhandigd aan de vrijwilligers.

Ludwig Vandenhove: “Wij blijven als provincie Limburg sterk inzetten op dierenwelzijn. Dat betekent voor alles op de dieren zelf, maar ook op de talrijke vrijwilligers, die zich dagdagelijks inzetten in de dierenasielen. Het is immers een sector die nog steeds hoofdzakelijk draait op vrijwilligers.
Publicaties als deze moeten, samen met regelmatige opleiding en vorming, zorgen voor een kwalitatieve opvang van asieldieren.

De dierengeneeskunde (‘Shelter Medecine’) is een discipline die in Europa nog in de kinderschoenen staat, maar in de Verenigde Staten kan rekenen op meer dan tien jaar praktijkervaring.
De informatie is door dierenarts-gedragsdeskundige Ilse Rediers op maat van de Limburgse dierenasielen geschreven.”

 

Hieronder vindt u het persbericht, alsmede het voorwoord uit beide publicaties.
Wie een publicatie wenst te ontvangen of wie meer informatie wenst, kan mailen naar els.devriese@limburg.be of ludwig.vandenhove@limburg.be.

Zie onder andere Handboeken voor verzorgen van asieldieren. Het Belang van Limburg, GoedNieuwsKrant, 30-05-2017, p. 6.

Zie ook  2de editie Netwerkmoment Vrijwilligers Limburgse Dierenasielen van 13-03-2017 en Toch opleiding voor personeel van dierenasielen in Limburg? van 04-12-2014 op deze website.