Het nieuwe Mest Actie Plan (MAP 7)

“Weer ‘prul’ binnen de Vlaamse regering rond een landbouwdossier: het nieuwe MAP 7, onder andere de ondergang van de Vlaamse frietcultuur wordt beweerd.
Gaat het om een georganiseerd lek of niet?
Alleszins zat/zit het er weer bovenarms op binnen de Vlaamse meerderheid van N-VA-cd&v-Open Vld”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Vooral Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir is weer ‘kop van jut’, zeker voor de cd&v en de Boerenbond (BB).
Zij heeft nu de zaken omgedraaid: de landbouw- en de natuursector en alle betrokken instanties zullen rond de tafel gebracht worden en mogen zelf met voorstellen komen.

Dat lijkt mij een goede piste op voorwaarde dat er een sluitend kader vooropgesteld wordt welke normen Vlaanderen wil halen. En de voorgestelde maatregelen moeten voldoende concreet zijn. Hierbij moeten zeker ook suggesties qua innovatie en technologie kunnen aan bod komen, maar de resultaten ervan moeten realistisch ingeschat worden, zeker vanuit de landbouworganisaties.

Hieronder vindt u mijn tussenkomst en het antwoord van minister Jo Brouns (cd&v) tijdens de Commissie voor Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid in het Vlaams parlement op woensdag 9 november 2022. (1)”