InterLimburgse Natuur- en Milieueducatie (NME)-dag

Op donderdag 21 november 2013 vond in het Provinciehuis in Maastricht de InterLimburgse NME-dag plaats in een organisatie van het Nederlandse Instituut voor Natuurbeschermingseducatie (IVN) en het Limburgs Natuur- en Milieueducatief Netwerk (LIMNET).

Gedeputeerde Ludwig Vandenhove sloot het initiatief af.

“Ondanks mijn lange politieke loopbaan is dit even (nog) een uitzonderlijk moment voor mij.
Je krijgt als Belgisch politicus niet zomaar de kans om het woord te voeren in deze historische zaal, waar op 7 februari 1992 het Verdrag betreffende de Europese Unie (VEU) ondertekend werd.

Op vrijdag 22 maart 2013 ontmoette de provincieraad van Belgisch Limburg de Provinciale Saten van Nederlands Limburg hier in het provinciehuis en nadien op het beursterrein van Tefaf (de jaarlijks terugkerende kunstbeurs in Maastricht).
Nederlands en Belgisch Limburg hebben heel wat gemeenschappelijke punten, ook inzake milieu en natuur.
Als we op sommige plaatsen aan de Belgische kant in natuurgebieden staan, zien we aan de andere zijde Nederlands natuurgebied en vice versa.
Het meest treffende voorbeeld hiervan was de opening van het grensoverschrijdend landschapspark RivierPark Maasvallei  op zondag 25 augustus 2013.

Zulke NME-dag is interessant voor inhoudelijke en persoonlijke contacten tussen Nederlandse en Belgische natuurgidsen. Maar het moet hierbij niet blijven. Zo wil ik het Nederlandse publiek graag uitnodigen voor de officiële opening van het nieuwe gebouw van het Provinciaal Natuurcentrum (PNC), Craenevenne 86 in Genk, op vrijdag 21 maart 2014.

En ik kan afsluiten met iets plezant: u uitnodigen voor een fijne receptie in dit provinciehuis op kosten van de provincie Nederlands Limburg. Ook die kans krijg je als Belgisch politicus niet meteen.”, zei Ludwig Vandenhove.

 

Zie ook RivierPark Maasvallei verdubbelt troeven! van 28-08-2013 op deze website.