Kind & Taal vzw: het vervolg

“Kind & Taal vzw blijft een goed project dat een mogelijke oplossing kan bieden voor de taalachterstand van een bepaalde groep kinderen in Limburg, die jaren consequenties kan hebben in hun schoolloopbaan. Bovendien blijkt het belangrijk in de strijd tegen de kansarmoede in Limburg. (1) Vandaar dat ik erachter blijf staan en zal blijven pleiten voor een (financiële) oplossing voor de verderzetting ervan”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Na Ben Weyts (N-VA) als viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Onderwijs, Sport, Dierenwelzijn en Vlaamse Rand ondervroeg ik nu Vlaams minister van Brussel, Jeugd, Media en Armoedebestrijding Benjamin Dalle (cd&v) in de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding op dinsdag 8 november 2022. Het dossier gaat immers zowel over onderwijs, als over welzijn.
Benjamin Dalle vervangt nog steeds viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits (cd&v) wegens ziekte. 

Het antwoord van minister Benjamin Dalle was alleszins al een stuk concreter dan dat van minister Ben Weyts.
Hij heeft toegezegd overleg te zullen plegen met de verantwoordelijken van Kind & Taal vzw en samen naar een oplossing te zoeken.

Mijn voorstel: alle betrokken partijen -Vlaanderen, de provincie Limburg en de betrokken gemeentebesturen- rond de tafel brengen om te bekijken hoe het dossier een doorstart kan maken.
Het gaat nu eens over een project met goede resultaten, in tegenstelling tot een aantal vorige. Daarenboven vind ik het steeds ‘pijnlijk’ en onbegrijpelijk dat een opzet moet stoppen wegens het wegvallen van projectsubsidies. Zo kan een probleem nooit ten gronde aangepakt worden.
Ik heb dat al vaak meegemaakt in Limburg, vooral bij Europese subsidies en de noodzakelijke cofinanciering.”

Hieronder vindt u de tussenkomsten van Ludwig Vandenhove en de antwoorden van minister Benjamin Dalle. (2)