Leerlingen bezoeken Paleis der Natie!

Op dinsdag 27 januari 2009 brachten de leerlingen van het 6e leerjaar van gemeenschapsbasisschool ‘De Zonnebloem’ te Wilderen (Sint-Truiden) een bezoek aan de Senaat en de Kamer van Volksvertegenwoordigers.
Het is al bijna een jaarlijkse traditie geworden.

De leerlingen kregen uitleg over de werking van de democratie in België en over dearchitectuur en geschiedenis van het gebouw, waarin de Senaat en de Kamer van Volksvertegenwoordigers gevestigd zijn.
Ondanks hun nog jonge leeftijd, waren de kinderen zeer geïnteresseerd en stelden ze zeer gevatte vragen.
We kunnen kinderen niet jong genoeg met maatschappelijke problemen en politiek confronteren.", zegt burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

 

 

 

 

Wanneer scholen, leerlingen, groepen, verenigingen, bedrijven etc. naar Brussel afzakken om een bezoek te brengen aan de Senaat en/of aan de Kamer van Volksvertegenwoordigers probeer ik hen altijd zelf te begroeten en wanneer mijn agenda het toelaat zelf deel te nemen aan de rondleiding.
Als verkozen politicus zie ik het als mijn taak om ‘reclame te maken’ voor de politiek in het algemeen en het parlement in het bijzonder.
Misschien zouden meer collega-politici dit moeten doen om zo bij te dragen tot opnieuw meer interesse van de burger in de politiek.

 

 

Zie onder andere ook de teksten ‘Mijn leerlingen op bezoek in het federaal parlement!’ en Sint-Truidense senioren bezoeken voor de 2e maal dit jaar Kamer van Volksvertegenwoordigers!’ op deze website.