Lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken nog meer duurzaam!

De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken heeft momenteel een project lopen dat helemaal past binnen een duurzaam beleid. Bovendien heeft de politiezone vorig jaar 36 bomen ‘gered’ via een specifiek systeem voor het vernietigen van vertrouwelijke documenten.

Burgemeester en voorzitter van de lokale politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken Ludwig Vandenhove: “ Enerzijds worden gedurende twee weken twee elektrische scooters en een elektrische fiets ingezet.
Deze scooters en deze fiets worden gebruikt door de wijkinspecteurs en de gemeenschapswachten voor grotere verplaatsingen binnen de politiezone.

 

Wijkinspecteurs en gemeenschapswachten gebruiken anders ook al bromfietsen en fietsen voor deze verplaatsingen, omdat ze zo meer zichtbaar zijn voor de burger.

 

 

Het wagenpark van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken is de jongste jaren al stelselmatig vernieuwd met voertuigen, die aan de ECO CO2-norm voldoen.

 

 

De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken wenst in de toekomst nog meer dergelijke initiatieven te nemen om het aantal ‘groene kilometers’ op te drijven binnen de politiewerking.

 

 

 

 

 

Anderzijds heeft de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken voor de verwerking van haar vertrouwelijke documenten een speciaal, milieuvriendelijk systeem ontwikkeld.
Alle vertrouwelijke documenten worden in gesloten containers gedeponeerd.
De firma Shred-It verzamelt de inhoud van de consoles en reduceert deze vertrouwelijke documenten onmiddellijk aan boord van de dienstwagen tot onidentificeerbare confetti.
De firma bezorgt de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken hiervan steeds een vernietigingscertificaat.

 

 

De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken waarborgt met dit systeem de wettelijke normen betreffende veiligheid en vertrouwelijkheid van gegevens.

 

 

Eens de documenten vernietigd zijn, worden ze gerecycleerd.
De rekening is snel gemaakt: per twee gerecyclede Shred-It-containers wordt één boom gered. De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken spaart dus jaarlijks 36 bomen uit door de recyclage van vertrouwelijke documenten.

 

 

Ieder jaar ontvangt de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken een certificaat dat getuigt van haar actieve deelname aan de bescherming van het milieu.”

 

 

U merkt het: aandacht voor het milieu en duurzaamheid kunnen perfect samengaan met veiligheid.”, besluit Ludwig Vandenhove.

 

Hierover is een item verschenen op Limburg Actueel van 14 februari 2011.