Ludwig Vandenhove in Alken over LimbU

Op zondagmorgen 5 maart 2017 sprak gedeputeerde Ludwig Vandenhove over de LimbU tijdens de algemene vergadering van sp.a Alken in gemeenschapscentrum d'Erckenteel, Parkstraat z/n in Terkoest, Alken.

Niets dat ik liever doe”, zegt Ludwig Vandenhove, “zo naar de partijafdelingen gaan en aanvoelen wat er bij de bestuursleden en de militanten leeft.
Spijtig dat deze traditie uit de politiek begint te gaan.
Hetzelfde geldt voor inhoudelijke thema’s, die tegenwoordig veel te weinig aan bod komen in  de politiek.
Ik geloof om bepaalde maatschappelijke tendensen te keren dat dat precies opnieuw meer zou moeten gebeuren, net zoals vorming en discussie.
De nieuwe generatie politici, die vaak meer met zichzelf bezig zijn dan met de echte samenlevingsproblemen, zullen daar waarschijnlijk een ander idee over hebben.
Voor mij gaat dat over een belangrijke tijdsbesteding voor politici. Maar collega’s die de politiek zien als een job en meer bezig zijn met wat daarmee kan/mag verdiend worden of niet (zoals de laatste weken!), zullen het daar met mij uiteraard niet mee eens zijn. En de aanwezigen vragen mij dan sommige dingen, ja traditioneel dienstbetoon!

LimbU is een links idee. We mogen dat perfect zo benoemen. Ik zal de Limburgse munt dan ook zoveel mogelijk ‘promoten’ in partijafdelingen en bij Socialistische organisaties. Voor een kleine gemeente als Alken is het systeem eveneens perfect toepasbaar.”   

 

Zie ook LimbU! van 19-02-2017 en Voorstelling LimbU aan de Limburgse gemeenten van 08-02-2017 op zijn website.