Ludwig Vandenhove in informatieblad Sint-Vincentius

Sint-Vincentius Sint-Truiden publiceert regelmatig een informatieblad.

 

In de 4e editie heeft burgemeester Ludwig Vandenhove het voorwoord geschreven.

 

 

 

 

Hieronder vindt u de volledige tekst.

 

 

Beste bestuursleden, medewerkers en vrijwilligers van Sint-Vincentius

 

 

Proficiat!

 

 

Je moet het maar doen als vrijwilliger in deze tijden van toenemend individualisme: veel of zelfs al je vrije tijd opofferen voor de personen en/of gezinnen, die het minder goed hebben.

 

 

Als ‘burgervader’ werk ik al sinds mijn aantreden vanaf 1 januari 1995 heel goed samen met de Sint-Vincentiusvereniging. Maar niemand zal het mij kwalijk nemen als ik zeg dat sedert het voorzitterschap van hoofdcommissaris-korpschef Philip Pirard er een nieuwe, dynamische wind waait in de organisatie.

 

 

De vereniging wordt meer bekend, hetgeen goed is voor het werven van fondsen. Bovendien worden de activiteiten uitgebreid (bijvoorbeeld deelname van de kinderen aan de vakantiewerking van de stad; mogelijke samenwerking met de vzw ‘Rap op Stap’, die uitstappen organiseert voor kansarmen, etc.).

 

 

Met jullie allemaal moet ik spijtig genoeg vaststellen dat de armoede, in alle mogelijke vormen en vaak verdoken, toeneemt, ook in Sint-Truiden.

 

 

Wij moeten dit beleidsmatig en structureel aanpakken via de diverse overheden, maar een organisatie als Sint-Vincentius zal in dit netwerk van zorg voor personen en gezinnen, die het minder goed hebben, altijd een rol te spelen hebben.

 

 

 

Deze internationale organisatie bestaat niet voor niets al sinds 1833.

 

Als stadsbestuur en persoonlijk als burgemeester ondersteunen wij maximaal jullie werking.
Enkele voorbeelden: de betaling van de huur van de huisvesting, een jaarlijkse subsidie en regelmatig initiatieven naar de kansarmen toe (bijvoorbeeld het jaarlijks diner in de hotelschool ‘Terbiest’ dat dit jaar al voor de 6e keer doorging met steun van heel wat partners, ‘Koken met de burgemeester’ op zondag 15 november 2009, etc.).

 

 

Nogmaals bedankt en proficiat voor jullie inzet!

 

 

Op de stad Sint-Truiden en op mij als burgemeester kan u blijven rekenen.

 

 

Ludwig Vandenhove
burgemeester stad Sint-Truiden

 

 

 

 

Zie onder andere ook de teksten ‘Sint-Vincentius heeft een nieuwe huisvesting!’ van 4 september 2010 en ‘6e feestmaal kansarmen!’ van 11 april 2011 op deze website.