Marokkaan, Belg, maar vooral Truienaar!

"Eddy El Herbouti, sp.a-gemeenteraadslid in Sint-Truiden, voelt zich Marokkaan, Belg, maar vooral Truienaar. Zo werkt integratie.

Dit heeft niets te maken met enkele of dubbele nationaliteit. (1)(2)
De mate van integratie wordt niet bepaald door een formeel document of allerlei theoretische beschouwingen, maar door de goede praktijk."

"Ik baseer mij hiervoor op een passage uit het boek 'De Waarheid over Molenbeek' van Philippe Moureaux (3)", aldus gedeputeerde Ludwig Vandenhove.


 

Ik citeer: "Veel jongeren in Molenbeek hebben ouders of grootouders die in Marokko geboren zijn. Ook hier moeten we respecteren dat zij banden blijven houden met hun land van herkomst. De typische vraag, 'Voel je je Belg of Marokkaan?' zouden we niet meer mogen stellen. Deze jongeren kunnen alleen tot rust komen als ze hun Marokkaanse en Belgische roots met elkaar kunnen laten versmelten. Op lange termijn moet het Europees aspect de bovenhand krijgen, maar volgens mij zal dit nooit helemaal ontplooid kunnen worden als er geen respect is voor de cultuur van de voorouders."  

“Het is één van de boeken, die ik gelezen heb tijdens mijn verlof in Sicilië van vrijdag 6 mei tot en met maandag 16 mei 2016”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

(1)“Je bent Belg óf Turk”. Het Belang van Limburg, 29-07-2016, p. 1. “We moeten dubbele nationaliteit ter discussie stellen”. Het Belang van Limburg, 29-07-2016, pp 2-3.
(2)Bart De Wever legt Belgische Patriot Act op tafel. Het Belang van Limburg, 30-07-2016, p. 1. “Patriot Act moet er na de grote vakantie zeker komen” N-VA-voorzitter Bart De Wever. Het Belang van Limburg, 30-07-2016, pp 6-7.
(3)MOUREAUX, P. De waarheid over Molenbeek. Horizon, april 2016.

Zie ook Cartoon: moslimextremisme van 12-10-2014 op deze website.