Ouder(en)mishandeling

In het derde seizoen van de documentaire reeks ‘Als je eens wist’ van Hilde Van Mieghem op televisiezender Canvas wordt ingegaan op de problematiek van de ouder(en)mishandeling door de kinderen aan de hand van concrete situaties.

In de drie afleveringen kreeg de kijker slachtoffers van mishandeling, daders van mishandeling en personen, die zowel slachtoffer, als dader zijn, te zien.
De reportages en de verhalen beschrijven hoe complex een mishandelingsproblematiek kan zijn, hoe erg opvoedingsrelaties kunnen ontsporen en hoe moeilijk dit soort situaties door hulpverleningsinstanties en justitie en justitiediensten kunnen gecapteerd worden”, aldus Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Hoe evalueert Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir (N-VA) de inhoud van deze uitzendingen?
Trekt zij hieruit conclusies voor haar beleid?
Zijn er maatregelen, die de minister kan nemen om de begeleiding van slachtoffers en daders na de strafuitvoering te verbeteren en de kans op herval te verkleinen?
Zouden er nog niet meer doorverwijzingen naar de Family Justice Centers kunnen/moeten gebeuren?”

Hieronder vindt u de tussenkomsten van Ludwig Vandenhove en de antwoorden van minister Zuhal Demir. (1)