Provincie Limburg en KSTVV sensibiliseert jongeren rond alcohol in het verkeer

Op woensdag 26 oktober 2016 vond de match KSTVV – Zulte Waregem (0 - 2) plaats. 

836 Limburgse studenten woonden deze wedstrijd bij in het kader van een initiatief van de provincie Limburg om jongeren te sensibiliseren over de gevaren van alcohol in het verkeer.
Vanuit de bevoegdheid Mobiliteit werden bussen ingelegd tussen de scholencampussen in Hasselt en Stayen.

Gedeputeerde van Mobiliteit Jean-Paul Peuskens kon niet aanwezig zijn voor een kort interview, vandaar dat gedeputeerde van Leefmilieu Ludwig Vandenhove hem verving.

“Het verkeer is de belangrijkste doodsoorzaak bij jongeren tussen 15 en 24 jaar.
Alcohol en overdreven snelheid spelen nog te vaak een rol bij verkeersongevallen. Dat is onaanvaardbaar en dus moeten we blijven wijzen op de gevaren van alcohol in het verkeer en hoe die te voorkomen. Maar tegelijkertijd moeten we ook alternatieven bieden voor wie wil feesten en niet over een BOB beschikt.

Zo hechten we ook veel belang aan de feestbussen die de provincie Limburg met oudejaar inlegt samen met zoveel mogelijk Limburgse gemeenten en De Lijn. Samen met de bus naar de wedstrijd is bovendien ook vanuit milieu-standpunt te verkiezen boven ieder met de eigen wagen”, aldus Ludwig Vandenhove.

 

Zie onder andere 836 studenten op Stayen. Het Belang van Limburg, Sport, S3.

Zie ook Naar voetbal gaan moet niet duur zijn van 02-10-2016, Een vergetelheid! van 19-09-2016 en Sint-Truiden: weer geen oudejaarsbussen van 17-09-2016 op deze website.