Regionale Landschappen (RL) moeten blijven!

Dat was de boodschap, die gedeputeerde van leefmilieu en natuur en voorzitter van de 3 Limburgse RL Ludwig Vandenhove de afgelopen weken bracht op de algemene vergaderingen.

De algemene vergadering van de vzw Haspengouw en Voeren ging door op maandag 9 maart 2015 in het Apostelhuis, Bosselaar 11 in Bilzen (Rijkhoven), die van de vzw Lage Kempen op dinsdag 17 maart 2015 op het circuit van Zolder (Terlamen 30) en die van  de vzw Hoge Kempen en Maasland op maandag 23 maart 2015 in C-Mine, Evence Coppéelaan 91 in Genk (Winterslag).

"Met de interne staatshervorming is de bevoegdheid van de RL overgeheveld van Vlaanderen naar de provincies, maar het daarvoor voorziene geld is weggesaneerd door de schrapping van het Provinciefonds", aldus Ludwig Vandenhove.
"Als de Vlaamse regering consequent is, moet ze hier vanaf 1 januari 2017 de nodige financiering voor voorzien, want het gaat duidelijk over een grondgebonden aangelegenheid.

Ik vind jaarverslagen belangrijk in elke organisatie.
Ze bieden de mogelijkheid om terug te kijken naar het afgelopen werkingsjaar, maar tegelijkertijd vooruit te kijken.
Op mijn voorstel hebben de 3 RL eenvormige, handige jaarverslagen gemaakt (te bekomen via een mail naar ludwig.vandenhove@limburg.be)." 

Hieronder vindt u de samenvatting van de uiteenzetting van Ludwig Vandenhove tijdens de 3 bijeenkomsten. Zie ook 'Landschapsenergie in de praktijk' van 27-11-2014 en De Regionale Landschappen hebben een mooie toekomst van 15-01-2014 op deze website.