Rollend Fonds van start

“Ik hoop dat we voor maandag 1 juni 2015 eindelijk de eerste lening kunnen toestaan in het kader van het Rollend Fonds”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.
“De bedoeling is dat we in het kader van het Strategisch Actieplan voor Limburg (SALK) zoveel mogelijk personen en gezinnen in Limburg  de kans kunnen geven om renovatiewerken in hun woning uit te voeren.”

“We willen meer Limburgers gedurende een langere tijd de kans geven om geld te lenen aan gunstiger voorwaarden (dan in de rest van Vlaanderen)”, aldus Ludwig Vandenhove.
Dat is goed voor de duurzaamheid en de klimaatneutraliteit, maar ook voor de tewerkstelling in de bouwsector en de Limburgse economie.

We hadden gehoopt sneller te kunnen starten, maar door de nationale en Vlaamse verkiezingen van zondag 25 mei 2014 en de wijziging van de Vlaamse regering, de bevoegdheidsoverheveling van federaal naar Vlaams (Fonds ter Reductie van de Globale Energiekost - FRGE) en nu het wachten op de aanvaarding van dit consumentenkrediet door Financial Services and Markets Authority (FSMA), is er enige vertraging opgelopen.”

Het project loopt over 5 jaar en in het totaal gaat het om 15 625 miljoen euro.

De praktische afhandeling gebeurt via Duurzaam Wonen Limburg (Duwolim).
Zie www.duwolim.be.

Het project gebeurt in samenwerking met Infrax, de vzw Steunpunt Buurtopbouwwerk (Stebo), Duwolim en Dubolimburg.
Zie www.stebo.be.

Hieronder vindt u de perstekst.

Provinciebestuur zet in op woningrenovatie. www.limburg-actueel.be, 10-03-2015.
Provincie pakt uit met renovatielening. Het Laatste Nieuws, 11-03-2015, p. 18.
Radio2 Limburg-middagjournaal, 11-03-2015.
Limburg start met renovatielening. Het Belang van Limburg, 12-03-2015, p. 16.

Zie ook Verdwijnt de Vlaamse steun voor de provinciale steunpunten duurzaam bouwen en wonen? van 12-02-2015 en Centrale Stookplaatsen in appartementsgebouwen van 17-12-2014 op deze website.