Sint-Truiden blijft ‘EEN STAD APART’!

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.

Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

Sint-Truiden blijft ‘EEN STAD APART’!

"Sint-Truiden blijft voor mij ‘EEN STAD APART’, ondanks het nieuwe logo dat de huidige CD&V - Open VLD-meerderheid heeft laten ontwerpen”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

“Geld uitgeven aan een nieuw logo en er dan ook nog eens zo een dure campagne rond voeren, is een politieke keuze van CD&V en Open VLD
Het is niet dezelfde keuze als die van sp.a en van mijzelf. 
Volgens ons er zijn er andere noden en prioriteiten, zeker in deze tijden van budgettaire krapte.

Ik ben hierover niet verbaasd.
In de optie van ‘alles moet weg en wij doen alles anders en beter’ was ik enkel aan het wachten wanneer dit zou gebeuren.
Ik herhaal wat ik al enkele keren gezegd heb: deze meerderheid mag nog veranderen wat ze wil, ze zal jaren nodig hebben om de bevolking te doen vergeten wat wij als sp.a gedurende 18 jaar mee in de bestuursmeerderheid gerealiseerd hebben. Getuige daarvan zijn onder andere de talrijke activiteiten en evenementen, die gewoon overgenomen worden, zij het vaak onder een andere benaming of logo.

Wil de bevolking dat alles anders wordt of wil ze precies dat een aantal zaken blijven of opnieuw worden, zoals onder het sp.a-beleid?
I
k heb vertrouwen in de burger, die zich daar op zondag 14 oktober 2018 zal kunnen over uitspreken.

Over het huidige logo ga ik geen commentaar geven, iedereen heeft haar/zijn persoonlijke voorkeur.

Sint-Truiden is altijd al, historisch, het centrum en hart van Haspengouw op heel wat beleidsvlakken geweest. Zo een positie bouw je op gedurende vele jaren en handhaaf je al dan niet op een natuurlijke wijze, niet via een nieuw logo en een dure promotiecampagne.

Sint-Truiden een stadsgewest?
Ik ben daar niet voor.
Ik ben wel voor een samenwerking tussen gemeenten, maar ik blijf een grote tegenstander van fusies van gemeenten. Dat gaat immers de afstand tussen de burger en de politiek alleen nog maar vergroten.

Eerlijk is eerlijk: natuurlijk ben ik ook emotioneel gebonden aan ‘EEN STAD APART’, die we altijd zullen blijven.”    

 Zie ook ‘Alles moet weg’ van 14-03-2015 op deze website.