Startschot sociale verkiezingen

Op zaterdag 25 januari 2020 gaf de Algemene Centrale (AC) van het Algemeen Belgisch Vakverbond (ABVV) het startschot voor de sociale verkiezingen aan de Universiteit Hasselt op de Universitaire Campus, Agoralaan in Diepenbeek (gebouw D).

Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove (sp.a) nam er deel aan een panelgesprek met de collega’s Kim De Witte (Pvda) en Johan Danen (Groen) over campagne voeren.
Zijn er tips qua campagne, die de kandidaten voor de syndicale verkiezingen kunnen overnemen uit de politiek in het algemeen en voor gemeenteraadsverkiezingen in het bijzonder?

Er is natuurlijk een verschil tussen sociale verkiezingen en politieke verkiezingen”, zegt Ludwig Vandenhove.
“Bij syndicale verkiezingen moet je de eigen vakbondsleden en de collega’s personeelsleden proberen te overtuigen, bij politieke verkiezingen de hele bevolking. Maar de de principes zijn hetzelfde: jezelf (authentiek) blijven, mensen helpen in het bedrijf (dienstbetoon) en er altijd zijn, niet enkel bij verkiezingen (de volgende verkiezingen beginnen na de vorige). En natuurlijk een goed programma hebben én algemeen, én voor het bedrijf.

Ik wens alle ABVV-kandidaten veel succes en ze kunnen altijd beroep op mij doen voor hulp en steun.”

  • Zie onder andere ook ‘Één strijd!’ van zaterdag 25 januari 2020 op deze website.
     
  • Foto's: eigen foto's.