Techniek & WetenschapsAcademie (TWA)

De hogeschool UCCLL organiseert de Techniek- en WetenschapsAcademie (TWA) in Greenville in Houthalen-Helchteren (Centrum-Zuid 1111).

Het is een creatief en innovatief leerproject om kinderen, jongeren en volwassenen op een boeiende en motiverende wijze onder te dompelen in de wereld van de moderne techniek en wetenschap met oog voor duurzame ontwikkeling.
Zie www.techniekenwetenschapsacademie.be.

Tijdens het groot verlof zijn er weer heel wat vakantiekampen voor kinderen en jongeren in Greenville georganiseerd”, zegt gedeputeerde van Leefmilieu Ludwig Vandenhove.
“Een goede zaak en een ideale combinatie van spel en opleiding en wetenschap: de jongeren plezant, nuttig en actief bezighouden. Bovendien krijgen ze zo zin in technische richtingen in het onderwijs.”

Op woensdag 30 augustus 2017 gingen gouverneur Herman Reynders, burgemeester Alain Yzermans en gedeputeerde Ludwig Vandenhove langs op het laatste vakantiekamp van de grote vakantie.
Zij zagen hoe er heuse elektrische wagens gebouwd worden door de kinderen.

 

Zie ook Werkbezoek Technicum Sint-Truiden van 10-05-2017, Smart Grid Lab van 27-04-2017 en Jongens (m/v) en Wetenschap in Nationaal Park Hoge Kempen van 22-04-2014 op deze website.