Toeristische gids 2012 stad Sint-Truiden is er!

De toeristische gids van de stad Sint-Truiden is er.
Elke Truienaar vindt ze in de brievenbus.

Deze toeristische gids is bestemd voor personen of families, die de stad wensen te bezoeken, maar ook voor de Truienaren zelf.

 

We gaan op vakantie of verlof, soms heel ver, maar weten vaak niet wat er in eigen stad of streek te zien is.
Dit is geen specifiek gegeven voor Sint-Truiden, maar geldt in het algemeen.
Als we in het buitenland een verwijzing zien naar iets dat erkend is door de United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO), rijden we kilometers om. Weinig Truienaren weten echter dat het belfort (het stadhuis) op de Grote Markt en het Begijnhof erkend zijn als UNESCO-werelderfgoed.”, zegt burgemeester  Ludwig Vandenhove.

Van bij mijn aantreden, heb ik er dan ook een gewoonte van gemaakt om Truienaren zoveel mogelijk de kans te bieden de eigen stad te bezoeken (bijvoorbeeld de 50-jarigen; de burgers uit de Europese Unie (EU), die in onze stad wonen; de nieuwe inwoners,etc.) en hen daartoe jaarlijks tevens de eigen toeristische gids van onze stad te bezorgen.”

Wie geen toeristische gids zou ontvangen hebben, of families/personen van buiten Sint-Truiden, kunnen een exemplaar aanvragen via info.toerisme@sint-truiden.be of burgemeester@sint-truiden.be

Zie de tekst ‘Toeristische gids 2009 stad Sint-Truiden is er!’ van 30 december 2008 op deze website.