Uitzendarbeid: neen bedankt!

'Uitzendarbeid is zelden bewuste keuze': dat is de titel van een artikel in Het Belang van Limburg van zaterdag 2 en zondag 3 maart 2019. (1)

Het merendeel van de meer dan 500 ondervraagde uitzendkrachten door het Algemeen Christelijk Vakverbond (ACV)-Limburg wil een vaste job.

"Dat is wat ik ook wat ik hoor op mijn zitdagen als personen langskomen voor een bemiddeling of een vraag naar werk", zegt gemeente- en provincieraadslid Ludwig Vandenhove.
"Voor hen is het bijna kiezen tussen de pest en de cholera. Het is voor mij tevens een argument om de hoera-stemming te temperen telkens de huidige federale en Vlaamse regering uitpakken met de goede tewerkstelling- en werkloosheidscijfers.

Als gewezen gedeputeerde van Personeel bij de provincie Limburg heb ik mij altijd principieel verzet tegen interimarbeid bij het provinciebestuur.
Ik vond en vind dat de overheid het goede voorbeeld moet geven.

Gemeenten met de sp.a in de meerderheid zouden best ook zo een principieel standpunt tegen interimarbeid bij gemeentebesturen innemen.
Dezelfde stelling geldt voor intercommunales, zoals Limburg.net, die blijkbaar veelvuldig gebruik maakt van werkkrachten op basis van interim."