Verenigingsleven in de kou in Sint-Truiden

“Het verenigingsleven ligt duidelijk niet in de bovenste schuif bij de CD&V en Open Vld- meerderheid in Sint-Truiden.”, zegt sp.a-gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
“De nieuwe meerderheid is nauwelijks 5 maanden bezig, maar dat is nu al duidelijk.”

Er zijn de problemen met een aantal lokalen van verenigingen, zoals de vzw Petanqueclub Sint-Truiden  en de kickboksclub Deathrow.
Er is de sluiting van de stadsfeestzaal Manège.
Er is de afschaffing van de subsidiereglementen voor de bouw en/of renovatie van buurthuizen, culturele infrastructuur en jeugd- en sportinfrastructuur.
Er zijn de problemen met de verenigingen in het voormalig Koninklijk Atheneum in de Zoutstraat 46 in Sint-Truiden.
Er zijn de problemen met het repetitielokaal in de (vroegere) jeugddienst.
Dit zijn maar een aantal voorbeelden.

“Ik word hier vaak over aangesproken door heel wat mensen, maar kenmerkend voor dit huidig bestuur is dat weinigen er openlijk durven tegen te reageren uit angst dat ze helemaal niets meer gedaan krijgen.
Ik kan dat begrijpen als ik zie hoe de meerderheid met ons als oppositie omgaat.”, aldus Ludwig Vandenhove. “Nochtans is dat de essentie van democratie.”

Ik wil u dan ook zeker het voorwoord niet onthouden van voorzitter Achille Duchateau van RENOVAT FOTO in de editie van april 2013 van het maandelijks ledenblad Renovaatje.

 

Zie onder andere ‘Bochtenwerk en inconsequenties!’ van 21 maart 2013 en ‘Moest de stadsfeestzaal ‘Manège’ dicht?’ van 27 april 2013 op deze website.