Vitamine Limburg

Op donderdag 19 april 2018 vond het 2de Limburgs stakeholdersoverleg rond natuur en gezondheid onder grote belangstelling plaats in de Boudewijnzaal van het Limburgse provinciehuis (Universiteitslaan 1 in Hasselt).

"Na de eerste fase waarbij een aantal Limburgse initiatieven in kaart gebracht zijn, zijn we nu nu toe aan de volgende fase", zegt gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur Ludwig Vandenhove. "Vandaar dat er een actieplan voor de komende jaren is opgesteld. 
Dit thema is voor mij één van de prioriteiten voor de toekomstige gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur. Bovendien is het een beleidsitem dat tevens federaal en Vlaams zou moeten 'vastgepakt' worden.
Een betere en meer laagdrempelige gezondheidszorg voor de burger kunnen hand in hand gaan met een ernstige besparing in de sociale uitgaven en de sociale zekerheidsuitgaven.
Dat bleek nog maar eens uit de uiteenzetting van assistent professor Jolanda Maes van de Vrije Universiteit Amsterdam."

 

Er werd ook een nieuw logo en naam voorgesteld: Vitamine Limburg.

Hieronder vindt u de perstekst en de bijdrage in Het Belang van Limburg van vrijdag 20 april 2018 (p. 21).

Zie onder andere Radio 2 Limburg-journaal, 19-04-2018. Natuur maakt gezond. www.radio2.be/limburg, 19-04-2018.

Zie ook Natuur als troef voor welzijn provinciepersoneel onder de noemer Fit en Gezond van 24-01-2018 en Stakeholdersoverleg Limburg 3.0 - Groen Gezond Gelinkt van 23-11-2017 op deze website.

Foto’s: Robin Reynders

Tags: