Volpension voor de wilde bijen in Resterheide

Op woensdag 30 mei 2018 werden er in Resterheide (op de grens tussen Hechtel-Eksel en Peer) 2 nieuwe, grote(re) BIJenhotels geopend. Het is tevens de start van het biodiversiteitsproject ‘ResterBIJ, meer kansen voor wilde BIJen’.

“Resterheide is een prachtig gebied, dat ik persoonlijk nog niet kende.
Nog maar eens het bewijs dat wij in Limburg nog heel wat stukjes natuur hebben die bij het grote publiek onbekend zijn”, zegt gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur en voorzitter van de vzw Regionaal Landschap Lage Kempen (RLLK) Ludwig Vandenhove.

Samen met de 2 burgemeesters, een aantal schepenen en een aantal schoolkinderen gaf Ludwig Vandenhove het officiële startschot voor dit bijenproject.
Alle participerende scholen en (jeugd)verenigingen kregen een prijs voor de ‘creatiefste hotelkamer’ van Hechtel-Eksel en Peer.

 

Hieronder vindt u het persbericht.


Zie onder andere Bijenhotels in Resterheide moeten beestjes beter beschermen. Het Laatste Nieuws/Limburg, 31-05-2018, p. 15. Resterheide opent bijenhotels. Het Belang van Limburg, 05-06-2018, Goednieuwskrant West p. 19 + Goednieuwskrant Oost p. 12.

Zie ook De Bij-Mobiel van 02-07-2015 en Starterskit wilde bijen groot succes in Limburgse scholen van 26-06-2015 op deze website.

Foto': RLLK  

Tags: