Wat gaat er gebeuren met het woonzorgcentrum Sint-Laurentius in Brustem?

In het najaar verhuizen de bejaarden naar het nieuwe zorgcentrum Villa Rosa aan de Diestersteenweg in Sint-Truiden. Er moet dus uitgekeken worden naar een andere bestemming voor het bejaardentehuis Sint-Laurentius (Brustemdorp 125 in Sint-Truiden).

Net zoals het stadsbestuur heeft de meerderheid in het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW) geen of weinig visie. Zo is er geen gestructureerd overleg met het stadsbestuur over welk sociaal beleid er zou moeten gevoerd worden, is er nog helemaal geen plan uitgewerkt voor de nauwere samenwerking tussen gemeente en OCMW vanaf 1 januari 2019 (opgelegd door Vlaanderen) en is er zelfs nog niet ernstig nagedacht over een herbestemming voor de bejaardentehuizen ’t Meilandt en Sint-Laurentius”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

De sp.a-fractie geeft alleszins een voorzet.
Hieronder vindt u de perstekst.

Zie onder andere sp.a wil ruimte voor verenigingen in gebouwen Sint-Laurentius. Het Laatste Nieuws, 04-07-2015, p. 45. sp.a wil ruimte voor verenigingen in gebouwen Sint-Laurentius. www.hln.be, 04-07-2015.

Zie ook In Sint-Truiden wordt alles duurder! van 02-07-2015 en Serieus inleveren voor het verenigingsleven in Sint-Truiden van 09-01-2014 op deze website.