februari 2016

Limburgse ‘Hoge Kempen’ bevestigt als wandelregio

De vzw Regionaal Landschap Kempen en Maasland (RLKM) kan mooie wandelresultaten voorleggen voor 2015.
De aanwezigheid van de Duinengordel en het Nationaal Park zijn hier niet vreemd aan.

Herinrichting oud stadhuis Grote Markt: het vervolg

“De CD&V-Open Vld blijft voor sommige dossiers het geld door deuren en vensters uitgooien”, zegt sp.a-gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

Joy Joy moet op de Grote Markt blijven!

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.

Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

Rechts

Het is de samenleving die rechts is geworden, zo verschrikkelijk rechts.” – Jan Terlouw, Nederlands schrijver en politicus (1)

“Franciscus’ voetafdruk. Ecologie in franciscaans perspectief.”

Gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur Ludwig Vandenhove heeft het initiatief genomen voor een publicatie rond ecologie en natuur en Franciscus.

Eerste Milieuzorg Op School (MOS)-café

Op woensdag 24 februari 2016 organiseerde het Provinciaal Natuurcentrum (PNC) het eerste ‘MOS-café’ of een uitwisseling voor MOS-trekkers tussen pot en pint in eetcafé ‘De Winning’ in Lummen (Sint-Ferdinandstraat 1).

Milieuvergunning voor melkgeiten in Kinrooi

Op voorstel van gedeputeerde Ludwig Vandenhove heeft de deputatie op donderdag 24 februari 2016 een definitieve milieuvergunning afgeleverd voor een nieuw melkgeitenbedrijf in Kinrooi.

Wilde gagel

“De toekomst van de wilde gagel is verzekerd op het domein Kelchterhoef in Houthalen-Helchteren”, zegt gedeputeerde en voorzitter van de vzw Regionaal Landschap Lage Kempen (RLLK) Ludwig Vandenhove.

Nieuwsbrief nr. 11

Op woensdag 24 februari 2016 werd digitale nieuwsbrief nr. 11 van Ludwig Vandenhove verstuurd.

9de Contactdag Limburgse Bosgroepen

Op zaterdag 9 april 2016 vindt de 9de editie van de Contactdag Limburgse Bosgroepen plaats in de Landcommanderij Alden Biezen, Kasteelstraat 6 in Bilzen.

Tags:

Strenge milieunormen voor Fitlink op Universitaire Campus Diepenbeek

De deputatie heeft, op voorstel van gedeputeerde Ludwig Vandenhove, strenge milieunormen opgelegd voor de fuifzaal van de Fitlink op de Universitaire Campus in Diepenbeek.

Over Essers

“En: als Limburg zijn natuur niet meer respecteert, dan is het Limburg niet meer. Dan wordt het zoals de rest van Vlaanderen.” – Geert Noels (1)

Ladykiller!

“Altijd plezant als ze u zo noemen”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove. “En dan nog wel in verband met koningin Mathilde…”

Pagina's