juni 2018

Domein Terbiest: groene long en huisvesting voor de verenigingen

"Het domein Terbiest moet een groene long blijven in Sint-Truiden en de huisvestingsmogelijkheden voor verenigingen moeten er ook blijven", zegt sp.a-gemeenteraadslid en lijsttrekker Ludwig Vandenhove.

 

Veiligheid een prioriteit in provinciaal beleid

Dat is de titel van een bijdrage van gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur Ludwig Vandenhove in de katern van de provincie Limburg bij Het Belang van Limburg van vrijdag 29 juni 2018.

 

Tags:

2de publicatie 'Klimaatplannen: van denken naar doen'

"De provincie Limburg zet in op kennisuitwisseling", zegt gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur Ludwig Vandenhove.
"Het warm water moet niet altijd opnieuw uitgevonden worden.

 

Tags:

Plas Dras Zonnepomp voor weidevogels

In 2016 financierde de vzw Regionaal Landschap Lage Kempen (RLLK) de aankoop van de eerste Plas Dras Zonnepomp in Vlaanderen.

 

Tags:

Provincie Limburg steunt stad Dilsen-Stokkem in de strijd tegen water- en modderoverlast

“Maatregelen tegen water- en modderoverlast zijn nooit definitief, hoe structureel je als beleidsmaker ook bezig bent”, zegt gedeputeerde van Waterlopen Ludwig Vandenhove.

 

Tags:

Video Assistant Referee (VAR)

‘Of een arbiter het helemaal alleen moet doen, dan wel geholpen wordt door een VAR, AVAR, AVAVAR of AVAVAVAR, het voetbalreglement zal altijd ruimte laten voor interpretatie.’ – freelancejournalist Thijs Delrue (1)

 

Voetbal blijft een sport van en voor mensen en die kunnen fouten maken. En een scheidsrechter is ook maar een mens.

 

Provincieraad bezoekt domein Nieuwenhoven

Op zaterdagvoormiddag 23 juni 2018 bezochten de Verenigde Commissies van de Limburgse provincieraad (in feite de ganse provincieraad) het provinciaal domein Nieuwenhoven.

 

Handhavingsweek Zwerfvuil en Sluikstorten

Dit jaar zal voor de 2de maal de ‘Handhavingsweek Zwerfvuil en Sluikstorten’ georganiseerd worden in Vlaanderen van maandag 17 september tot en met zondag 23 september 2018 onder de noemer ‘Mooimakers’.

 

Geen groenonderhoud en geen verkeersveiligheid

“Weer een mooi voorbeeld van onvoldoende aandacht voor het openbaar domein in Sint-Truiden”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

 

Merkwaardige boom ‘nummer 2 000’

De merkwaardige boom ‘nummer 2 000’ staat op de speelplaats van GO! (Gemeenschapsonderwijs van de Vlaamse gemeenschap) De Kleurenboom in Montenaken (Gingelom).

 

Tags:

De Verborgen Moois-wandeling Fruitvallei

Op zondag 24 juni 2018 werd in Sint-Truiden officieel de Verborgen Moois-wandeling Fruitvallei geopend (ingang langs de Fabriekstraat).

 

Eerste wandelnetwerk in Vlaanderen

Op zondag 24 juni 2018 werd het eerste echte wandelnetwerk in Vlaanderen geopend in Bosland, meer bepaald in Overpelt in het Heesakkerpark, Breugelweg z/n.

NV Stelimet in Genk: het kan niet blijven duren!

Dat zegt gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur en voorzitter van de Stuurgroep leefmilieukwaliteit Genk-Zuid Ludwig Vandenhove na de talrijke bedrijfsbranden bij nv Stelimet. (1) (2)

Tags:

Pagina's