De Verborgen Moois-wandeling Fruitvallei

Op zondag 24 juni 2018 werd in Sint-Truiden officieel de Verborgen Moois-wandeling Fruitvallei geopend (ingang langs de Fabriekstraat).

“Hiermee zitten we met de vzw Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren (RLH) aan 10 grote wandelgebieden, zogeheten Greenspots, en 16 Verborgen Moois-wandelingen”, zei gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur en voorzitter Ludwig Vandenhove.
“Kortelings komen er nog twee bij in die laatste categorie: op zondag 9 september 2018 Mariënhof in Borgloon en Cicindria in Sint-Truiden (datum nog vast te leggen).

Vanmorgen was ik al in Overpelt voor de opening van het eerste wandelroutenetwerk in Vlaanderen en nu ben ik hier in Haspengouw. Als je zo door Limburg rijdt, kan je zien over hoeveel mooie gebieden wij beschikken met telkens specifieke kenmerken.
Deze wandeling passeert langs een aantal hoogstamboomgaarden. Daarom wil ik nog maar eens van de gelegenheid gebruik maken om te pleiten voor het behoud ervan, onder andere via een streng handhavingsbeleid.
Hoogstamboomgaarden trekken heel wat bezoekers en toeristen naar onze streek en dat wordt te vaak onderschat. Bij de ontwikkeling van het Fruitspoor moeten we hier onder andere rekening mee houden.”

Hieronder vindt u de perstekst.

 

Zie http://www.rlh.be/nieuws/verborgen-moois-fruitvallei/172.

Zie ook Opening Verborgen Moois wandeling Wellen van 24-04-2018 en Opening Verborgen Moois wandeling Herkenrodebossen van 18-10-2017 op deze website.