‘HALLO MICRO...! Truienaars vertellen hun levensverhaal’ in Halmaal

Van vrijdag 2 december 2011 tot en met donderdag 8 december 2011 vindt ‘Hallo Micro…! Truienaars vertellen hun levensverhaal’ in zaal Allenthuis in Halmaal plaats.


Honderden foto’s van dorpsgezichten en dorpszichten worden tentoongesteld. Bovendien is er een geluidsmontage met interviews van personen uit Halmaal, die steeds wordt herhaald.

Het stadsarchief van Sint-Truiden startte drie jaar geleden met het project ‘Hallo Micro…! Truienaars vertellen hun levensverhaal’.
Het stadsarchief heeft hiertoe een aantal vrijwilligers opgeleid, die nu over de mogelijkheden beschikken om interviews af te nemen van oude dorpsfiguren, om inhoudelijke beschrijvingen vast te leggen en om foto’s in te scannen.
Binnen enkele jaren zullen deze interviews een prachtige aanvulling zijn op de reeds eigen collecties van het stadsarchief van Sint-Truiden.

“Na Gelinden, Zepperen en het centrum van Sint-Truiden is nu Halmaal aan de beurt.
De interviews voor Halmaal werden afgenomen door mevrouw Linda Bamps en de heer Rohnny Houwaer, ondersteund door Nadine Stevens van ons stedelijk archief.”, zegt burgemeester
Ludwig Vandenhove/>.
“Voor de inhoudelijke beschrijving van de interviewfragmenten stond mevrouw Gilberte Moers is en voor het scannen en ordenen van de ingezamelde foto’s haar echtgenoot de heer Roger Thijsens.
Aanvullend fotomateriaal werd nog bekomen van de heer Willy Ilsbroekx.”

“Met dit initiatief ‘Hallo Micro…! Truienaars vertellen hun levensverhaal’ zetten wij de initiatieven verder waarmee we zoveel mogelijk buurten, dorpen - voormalige deelgemeenten van de stad Sint-Truiden - aan bod laten komen.”, zegt schepen van het stadsarchief
Els Sneijers/>.

“Samen met de erfgoedcel doen we er alles aan om op die manier het verleden zo dicht mogelijk bij de burgers te brengen.”, vult
Ludwig Vandenhove/> aan.

“Net zoals in Gelinden, Zepperen en het centrum van Sint-Truiden is er in Halmaal weer veel belangstelling.
Heel wat personen komen kijken en luisteren naar vroegere inwoners en/of familieleden.
Wij willen iedereen bedanken, die heeft bijgedragen aan deze editie ‘Hallo Micro…! Truienaars vertellen hun levensverhaal’. Het is een voorbeeld van een activiteit, die niet veel geld kost en die dicht bij de burgers staat.”

Praktisch: de montage en tentoonstelling is nog te bezoeken tot en met donderdag 8 december 2011 van 10.00 tot 17.00 uur in zaal Allenthuis, Halmaal-Dorp 14 in/> Halmaal (Sint-Truiden).

Zie onder andere ook de teksten ‘Erfgoeddag 2011 rond ‘Armoe Troef’ groot succes in Sint-Truiden!’ van 8 mei 2011 en ‘Tentoonstelling ‘STVV...vroeger en nu’ groot succes!’ van 8 november 2011 op deze website.