‘Onze’ Steven Duchateau in de kijker!

Steven Duchateau, secretaris van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking Sint-Truiden (GROS) en  sp.a-secretaris van de (onder)afdeling Sint-Truiden, is in de laatste editie van ‘fosfor’, het periodiek tijdschrift van fos-socialistische solidariteit, ‘centrale gast’.

Proficiat voor Steven, die zich volop inzet voor ontwikkelingssamenwerking en als jonge militant binnen de sp.a. “, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove, tevens bevoegd voor ontwikkelingssamenwerking.

 

 

 

 

Hieronder vindt u het volledige interview.

 

 

Spots op Steven Duchateau

 

 

WOONPLAATS: Sint-Truiden
BEROEP: laatstejaarsstudent Internationale Politiek
BIJ fos: zetelt namens tos in de Gemeentelijke Raad Ontwikkelingssamenwerking van Sint-Truiden

 

 

WAT HOUDT DIT IN? Wij organiseren jaarlijks het Fiesta Tropical, een wereldfeest dat de jongste jaren is uitgegroeid tot een tweedaags evenement waar enkele duizenden mensen op af komen. Daar komen we ook met politieke materie naar voor: we willen de gemeente aan haar belofte houden om 0.7% van haar budget voor ontwikkelingssamenwerking te voorzien. En tot slot kennen we subsidies toe, daarvoor werken we momenteel een nieuw reglement uit.

 

HOE BEN JE DAARMEE BEGONNEN? Ik heb fos leren kennen omdat ik binnen de socialistische beweging heel actief ben, bijvoorbeeld bij Animo in Leuven. Maar ik ben al heel lang geïnteresseerd in andere culturen, vandaar ook mijn studiekeuze.

 

 

WAAROM VIND JE HET BELANGRIJK OM DIT TE DOEN? Ik vind dat onverschilligheid het ergste is wat er bestaat. Daarom is het belangrijk van mensen met de neus op de feiten te drukken en het belang van internationale solidariteit aan te tonen. Vandaar dat ik gestart ben met een nieuwsbrief en ook in het najaar een actieve kern van vaste in plaats van losse vrijwilligers wil starten. De respons is positief. Zo heeft sp.a Sint-Truiden vorig jaar nog een bedrag van 1.000 euro geschonken aan tos ten voordele van de Ecuadoriaanse vakbond FENACLE.

 

 

Zie de teksten ‘Ingrid Lieten en Ludwig Vandenhove meter en peter van fos-socialistische solidariteit’ van 20 maart 2010 en ‘2e nieuwsbrief van fos Sint-Truiden in de bus!’ van 30 juni 2011 op deze website.