‘Opboksen’: jongeren worden beloond!

De jongeren die, onder leiding van bokstrainer Dirk Geerts en jongerenwerker Erik Jamar, regelmatig deelnemen aan de wekelijkse ‘ kickboksles’ in de sportzaal van het Oud Atheneum, Zoutstraat 46 te Sint-Truiden werden afgelopen zaterdagnamiddag 25 februari 2012 beloond met een speciale training bij de club ‘Deathrow’ in de deelgemeente Groot Gelmen.

‘Deathrow’ geeft lessen in Muay Tai-Kickboxing en Mixed Martial Arts.

 

De jongeren kunnen op deze manier proeven van de accommodatie en de sfeer van een echte club.”, zeggen jongerenwerker Erik Jamar en burgemeester
Ludwig Vandenhove.

“In 2010 organiseerden wij als stadsbestuur al een succesvol driedaags ‘bokskamp’ in Hechtel-Eksel.”

 

 

De klemtoon van het project ‘Opboksen’ ligt op het recreatieve aspect.
De jongeren leren op een verantwoorde manier sporten en krijgen waarden mee zoals eerlijkheid, op tijd komen, samenhorigheid, verantwoordelijkheidsgevoel en volharding.
Door de jongeren positief te stimuleren, wordt er gewerkt aan hun zelfbeeld en hun zelfvertrouwen.
Een regelmatige ‘beloning’ is op zijn plaats, zeker omdat het over een aantal maatschappelijk achtergestelde jongeren gaat.

 

 

 

 

 

Bij de projecten van Erik Jamar ontmoet en zie ik de desbetreffende jongeren tenminste en kan ik met hen praten.
Ze hebben een gezicht.

Dit geldt niet voor alle initiatieven, die met zogeheten kansarme jongeren werken.
Soms wordt zelfs het beroepsgeheim ingeroepen.
Ik vind dit geen goede zaak.”, zegt
Ludwig Vandenhove.

Zie onder andere de tekst ‘Nieuw project ‘outreachende (jeugdhulpverlening)’ in Sint-Truiden’ van 20 juli 2011 op deze website.

 

 

“Bij het bezoek aan deze accommodatie hebben wij nog maar eens kunnen vaststellen hoe CD&V en Open VLD, tegen sp.a in, het verenigingsleven benadelen door de afschaffing van het reglement betreffende het toekennen van een toelage bij aankoop of nieuwbouw van onroerende accommodaties of bij renovatie van bestaande onroerende accommodatie voor verenigingen.
Er zouden dringend de nodige herstellingswerken moeten gebeuren aan de accommodatie van ‘Deathrow’.”, zeggen schepen Filip Moers en burgemeester
Ludwig Vandenhove.
Zie onder andere de tekst ‘Truienaar slachtoffer van politieke afrekening!’ van 9 april 2010 op deze website.

 

 

 

 

Sp.a-schepen van sport Bert Breesch heeft plannen om alle gevechtssporten onder te brengen op één nieuwe locatie vlakbij het voetbalveld van Velm Voetbalvereniging (VV). Ook de kickboksclub ‘Deathrow’ kan daar dan terecht.
Het is nu afwachten of CD&V en Open VLD dit project mee gaan goedkeuren.

 

 

“Tot slot nog dit: de jongeren moesten met de bus van de stad Sint-Truiden naar Groot-Gelmen gebracht worden, omdat dat dit met het openbaar vervoer praktisch niet doenbaar is.
In de toekomst zal dit nog moeilijker worden met de besparingen van De Lijn in het vooruitzicht.”, aldus Ludwig Vandenhove.

 

 

Zie onder andere de teksten ‘Jongeren op bokskamp!’ van 29 september 2010 en ‘Project ‘Opboksen’ maakt furore!’ van 13 april 2011 op deze website.