‘Speciaal beschilderde vliegtuigen’

Op zaterdag 1 april 2017 werd in het Historisch Centrum Luchtmachtbasis Brustem in Sint-Truiden (Diesterstraat 1) de tentoonstelling ‘Speciaal beschilderde vliegtuigen’ officieel geopend.

De stad Sint-Truiden moet aandacht blijven besteden aan de geschiedenis van de militaire basissen in Sint-Truiden”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
“Ik vind het nog altijd een goede beslissing dat we in 1996, bij  de sluiting van de kazerne in Bevingen/Brustem, dit militair museum overgebracht hebben naar de Abdijsite.”

Ludwig Vandenhove was traditioneel aanwezig bij de officiële opening van deze gelegenheidstentoonstelling.
Op de foto hieronder ziet u hem met Jeanine, de weduwe van Paul van Essche, toenmalige leider van het stuntteam van de Belgische luchtmacht ‘De Rode Duivels’.
Hendrik Schoebrechts, vrijwilliger in het militair museum, werkt momenteel aan een boek over Paul, dat in het najaar zal verschijnen.

“Heel erg bedankt aan alle vrijwilligers die al jaren instaan voor de uitbating van dit Historisch Centrum”, zegt Ludwig Vandenhove.

 

Zie ook Tentoonstelling ‘Jaren gaan voorbij, maar zij werden niet oud, zoals wij die overleefden’ van 26-05-2013, Historisch Centrum Luchtmachtbasis Brustem moet in de abdij blijven van 10-05-2012 en De Rode Duivels zijn er nog éénmaal! van 21-08-2009 op deze website.