“Joy Joy moet op de Grote Markt blijven!”

“Joy Joy, het grote kinderfestival van de stad Sint-Truiden, moet blijven doorgaan op de Grote Markt.”
Dat zegt gewezen burgemeester en gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

Joy Joy vierde vorig jaar de 15de editie op de Grote Markt.
Het was toenmalig schepen en huidig gemeenteraadslid Johnny Vangrieken, die het initiatief nam voor deze tweedaagse op de Grote Markt.
De organisatie van Café Paris met de uitzending van de wedstrijden van België in het kader van het Europese voetbalkampioenschap (EK) brengt de organisatie van Joy Joy dit jaar in gevaar.

Joy Joy gaat dit jaar door op zaterdag 25 en zondag 26 juni 2016 (telkens het laatste weekend van juni).
Indien België zich zou kwalificeren voor de 8ste finale van het EK zou het voetbal voorrang krijgen op het grote kinderfestival.

“Wij vinden dat geen goed idee”, aldus Ludwig Vandenhove en sp.a-fractieleider Filip Moers.
Joy Joy is één van de meest succesvolle en goedkoopste evenementen, die elk jaar zowel ’s zaterdags, als ’s zondags veel kinderen en (groot)ouders aantrekken. Bovendien zit er een grote symboliek achter: de kinderen zijn gedurende 2 dagen baas op een autovrije Grote Markt.

Het standpunt van sp.a blijft: laat succesvolle en betaalbare activiteiten bestaan. Joy Joy trekt ook heel wat volk naar de Grote Markt, hetgeen goed is voor de horeca en de middenstand.

Dus voor ons als sp.a is het duidelijk: blijf van Joy Joy af en hopelijk speelt België de 8ste finale van het EK, maar zoek daar dan een andere oplossing voor.
Kindvriendelijke stad gaat voor ons in dit geval voor op voetbalgekke stad.

 

Zie onder andere SP.A uit kritiek op mogelijke verhuis Joy Joy. www.truineer.be, 19-01-2016. Sint-Truiden: Ludwig Vandenhove: "Kinderfestival Joy Joy moet op de Grote Markt blijven". www.limburgnieuws.be, 19-01-2016.

Zie ook Toeval, misschien… niet mee bezig, zeker! van 19-08-2014 en Joy Joy moet blijven! van 26-06-2012 op deze website.