10-jarig werkjubileum mevrouw Sabine Zwerts

Op dinsdag 3 mei 2011 was er op het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW) van Sint-Truiden een kleine officiële viering voorzien voor mevrouw Sabine Zwerts, die als gebruiker van Wiric inmiddels al 10 jaar onder de vorm van ‘begeleid werken’ bij het OCMW van Sint-Truiden actief is.

Burgemeester Ludwig Vandenhove ging ook even langs.

 

Mevrouw Sabine Zwerts was één van de eerste personen met een verstandelijke beperking, die door Wiric op pad gestuurd werd om te werken op een gewone werkplaats.

 

 

 

 

“Het is belangrijk dat mensen met een handicap de kans krijgen om kennis te maken met de normale arbeidsmarkt. Zo kunnen zij niet alleen bepaalde vaardigheden aanleren en/of verwerven, maar worden zij ook een stuk uit hun sociaal isolement gehaald.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.

 

 

“Vandaar deze samenwerkingsverbanden tussen enerzijds de vzw Wiric en anderzijds het OCMW en de stad Sint-Truiden.
Vorig jaar hebben we op dezelfde manier de heer Victor Ilsbroux, die als cliënt van Wiric 10 jaar actief was in de stedelijke bibliotheek van Sint-Truiden, gevierd.”

 

 

 

 

 

“Bedankt en proficiat aan alle gasten van Wiric, in het bijzonder aan diegenen, die op een gewone werkplaats actief zijn.”, besluit burgemeester Ludwig Vandenhove.

Hierover is ook een artikel verschenen in het driemaandelijks tijdschrift ‘Het Belang van Wiric’ (2e kwartaal 2011).