125ste DuwolimPlus-lening afgesloten

Op donderdag 17 december 2015 werd de 125ste DuwolimPLus lening afgesloten bij (woon)kredietmaatschappij Onesto, Graaf van Loonstraat 15/1 in Beringen. Ook werd aangekondigd dat de duurzame bank Triodos zich mee engageert in het project en werd er een nieuwe tool voorgesteld, waarmee de gemeenten kunnen zien hoeveel leningen er bij hen zijn afgesloten.

Met 125 leningen zitten we op schema”, zegt gedeputeerde van Leefmilieu Ludwig Vandenhove. “De deelname van Triodos Bank biedt ons bovendien mogelijkheden om het systeem nog verder uit te bouwen.
Het systeem van  de DuwolimPLus-leningen koppelt duurzaamheid en ecologie aan het sociaal aspect.

Renovatiewerken, die gebeuren, lopen meestal via Limburgse, lokale aannemers, zodat het tewerkstellingsaspect en de economische impact ervan relatief groot is.

Ik ben tevreden over de mij toebedeelde Strategisch Actieplan voor Limburg in het Kwadraat  (SALK)-projecten: zowel de parkrangers, als dit renovatieproject lopen naar verwachting.”

Hieronder vindt u het persbericht.


Zie onder andere 125e Duwolim renovatielening afgesloten in Beringen. www.limburg-actueel.be, 17-12-2015.

Zie ook DuwolimPlus en renovatieprojecten van 18-06-2015 en  Eerste nieuwe Limburgse renovatielening is een feit van 03-06-2015 op deze website.