Banken: betere dienstverlening!

“Dat blijft voor VOORUIT een strijdpunt”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. “De grootbanken maken dit jaar alleen al 7 miljard euro winst en toch blijft de dienstverlening steeds verder achteruitgaan.
Dat moet ophouden!

Het aantal bankkantoren in België is van eind 2018 tot eind 2022 gedaald van 5 126 tot 3 590.
In Henegouwen en Limburg sluiten de bankvestigingen nog sneller dan in de rest van het land. Dat heeft ook voor gevolg dat er steeds minder bankautomaten zijn.

In bankkantoren gaat het over basisdienstverlening, waar elke klant recht op heeft: rekeningen inkijken, advies over pensioensparen, een lening afsluiten, een bankautomaat etc.
Vroeger konden burgers onmiddellijk en zonder afspraak binnenlopen bij hun bank. Nu niet meer: meestal moet er nu wel een afspraak gemaakt worden, moeten de cliënten zich verder verplaatsen en/of extra kosten betalen.
Om het dan nog niet te hebben over dat gedeelte van de bevolking dat niet mee is met de digitale evolutie. (1)

Wij vinden als VOORUIT dat een aantal zaken met betrekking tot de dienstverlening van de banken wettelijk moeten vastgelegd worden.Afspraken en charters helpen blijkbaar niet, dus willen wij bepaalde maatregelen opleggen, verplichten. Daarvoor heeft VOORUIT nu een wetsvoorstel ingediend.
Banken kennen blijkbaar maar één taal, die van het geld.

Ja, wij blijven als VOORUIT de strijd aanbinden tegen de banken.”
___

Tags: