Bezinning en toerisme hand in hand?

Haspengouw in het algemeen en Sint-Truiden in het bijzonder profileren zich als cultureel-religieuze as. Zo loopt momenteel onder andere een onderzoek van het studiebureau Sien, in opdracht van de provincie Limburg en de stad Sint-Truiden, om te kijken welke mogelijkheden Haspengouw en Sint-Truiden op dat vlak nog meer kunnen bieden.

 

 

Willen we ons op dat terrein nog verder profileren, dan zullen we ook specifieke verblijfsmogelijkheden moeten hebben waar toeristen enkele dagen naar kunnen afzakken om zich te bezinnen en/of om tot rust te komen.

 

In Vlaanderen zijn er talrijke voorbeelden van al dan niet voormalige of nog actuele kloosters, waar je als bezoeker één en/of enkele dagen het kloosterleven actief kan beleven.

 

 

 

 

Momenteel is er door de orde van karmelieten beslist, en ik respecteer deze beslissing ten volle, om het klooster in Zepperen/Sint-Truiden te sluiten.
Misschien biedt deze locatie wel mogelijkheden voor Haspengouw en Sint-Truiden om toerisme en bezinning aan mekaar te koppelen!
 

 

Zie ook de artikels ‘Toeristen op bezinning in Karmelietenklooster’ (Het Nieuwsblad van 5 september 2008) en ‘Vandenhove wil religieus toerisme in klooster karmelieten’ (Het Belang van Limburg van 5 september 2008).